SOL Parti yöneticisi: Bu seçim, ilk turda bitecek bir seçim olmalı

SOL Parti yöneticisi: Bu seçim, ilk turda bitecek bir seçim olmalı
SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, altılı masaya hitaben "Şunu bilin... Bu ülke, tek adamdan büyükse sizin masalarınızdan da büyük" dedi.

SOL Parti, bugün Bursa'da “Yeter, gönderelim” sloganıyla eylem düzenledi.

Eylemde konuşan SOL Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt, AKP’nin seçim sloganı “Yeter, söz milletin” sözüne atıf yaparak “Düşünün, 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar ve 20 yılın sonunda kendi kendilerine ‘Yeter’ diyecek duruma geldiler" dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, iktidarın yeni baskı, hile ve yasaklarla, kaybedecekleri seçimi kazanmak için her türlü hileye başvuracaklarını ifade etti.

İşleyen, "Ama bu kez bu meydandan ilan ediyoruz... Bu ülkenin tüm muhalefet güçleri ve yurtsever insanlarıyla omuz omuza vereceğiz. Onları, hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne mutlaka ama mutlaka göndereceğiz" ifadesini kullandı.

Muhalefete çağrı

İşleyen şöyle devam etti: "Bunu başarmak için bugün birbirimize bir söz verelim. Bir yürüyüş başlıyor... Bu meydandan ve ülkenin dört bir yanına yayılacak bu yürüyüş. Sokak sokak, mahalle mahalle, ev ev çalışmaya, gecemizi gündüzümüze katmaya ve sonunda kazanmaya hazır mıyız? Bu iktidara karşı sorumlu bir mücadele yürüttük. Kendimizi değil, bu ülkenin çıkarlarını gözeten bir sorumlulukla mücadele ettik. Şimdi bütün muhalefete bir çağrı yapıyoruz. Hepiniz aynı sorumlulukla davranmak zorundasınız. Şunu bilin; bu ülke, tek adamdan büyükse sizin masalarınızdan da büyük. Sakın ola bu ülkenin Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle işçisini, emekçisini, gençlerini yok sayarak bir adım atmayın. Bu seçim, ilk turda bitecek bir seçim olmalı.” (ANKA)

Politika