Soylu: Kimse acıma beklemesin, acırsan acınacak duruma düşersin

Soylu: Kimse acıma beklemesin, acırsan acınacak duruma düşersin
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 36'ncısı, İzmir'de ilki gerçekleştirilen "Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 225 hedefin 202'sinin gözaltına alındığını söyledi. Soylu, "Kimse acıma beklemesin. Acırsan acınacak duruma düşersin. Uyuşturucuya karşı sert mücadelemiz devam edecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce "Kökünü Kurutma Operasyonu" başlatıldığını duyurdu.

Operasyon kapsamında 225 hedefin 202'sinin gözaltına alındığını belirten Soylu, şu an cezaevlerinde birçoğu "uyuşturucu imal ve ticareti" suçundan 222 bin tutuklu bulunduğuna dikkat çekti. Bakan Soylu, "2022 yılında 2 bini İzmir'de 29 bin 800 kişi tutuklandı. Türkiye uyuşturucuyla mücadeleyi Cumhurbaşkanı'mızın talimatları, liderliği ve ortaya koyduğu iradeyle birlikte tüm hükümetimizle amansız bir şekilde sürdürmektedir" diye konuştu.

Bakan Soylu özetle şunları söyledi: "Acırsan acınacak duruma düşersin. Uyuşturucuya karşı sert mücadelemiz devam edecektir. Bunun altını çiziyorum. Türkiye hem etrafındaki coğrafyaya hem de dünyaya uyuşturucuyla nasıl mücadele edildiğini ve arzın nasıl kesildiğini en önemli örneğini gösterme kararlılığı içerisindedir. Göreceksiniz, karşınızda çok olacağız. Devletin suç ve suçluyla nasıl mücadele ettiğini, hakim olduğunu özellikle uyuşturucu satanlara, dağıtıcılara ve imal edenlere nasıl muamele yaptıklarına şahit olacaksınız." (DHA)

Gündem