Soylu'nun kuzenini öldüren sanığa müebbet talebi

Soylu'nun kuzenini öldüren sanığa müebbet talebi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez'i dört ay önce tabancayla vurarak öldüren Fatih Ulusoy'a müebbet cezası talep edildi.

Fatih Ulusoy, 18 Temmuz'da Trabzon'un Of ilçesinde Dönmez'i ruhsatsız tabancasıyla altı el ateş ederek öldürmüştü. Ulusoy polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.

İki suçtan ceza talebi

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Ulusoy hakkında 'kasten öldürme' ile 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma'dan müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Ağır ceza mahkemesince kabul edilen iddianamede yer alan uzman raporunda, olayın detayları ortaya çıktı.

Kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre yapılan değerlendirmede sanık Ulusoy'un 7-8 metreden koşarak belinden çıkardığı tabancayı ateşlediği, Dönmez'in yere düştükten sonra sanığın silahını ateşlemeye devam ettiği belirtildi.

'Öldürme kastıyla hareket etti'

"Ayaklarına ateş ettim" yönündeki savunmasına itibar edilmemesi gerektiği vurgulanan iddianamede, olayın öldürme kastıyla başlayıp sonuçlandığı tespitine de yer verildi.

Savcı, cinayet öncesi yumruk atıldığı gerekçesiyle TCK 29'uncu maddesince tutuklu sanığa 'haksız tahrik'e ilişkin hükmünse mahkemenin yargılama sonucunda yapılmasını istedi.

'Bana yumruk attı' dedi

Savcılık ifadesinde uzun zamandır tanıdığını belirttiği Sefa Dönmez ile aralarındaki husumeti anlatan Fatih Ulusoy, şunları söyledi: "İrfanlı Mahallesi'ndeki balıkçı barınağına dam yapmak istediğimi Sefa'ya söyledim. Kendisi bana otel yapacağını söyledi. Daha sonra balıkçı barınağı için anlaştık. Daha sonra bu anlaşmayı bozdu ve otel yaptı. Ben de savcılığına gidip Dönmez'in kaçak yapı yaptığını söyleyerek şikayetçi oldum. Bundan dolayı aramızda husumet başladı. Çarşıda arkadaşımla sohbet ettiğim sırada Sefa Dönmez arkamdan gelerek yüzüne yumruk atmaya başladı. Kendisine karşılık vermedim. Belimdeki tabancayı göstererek 'Üzerime gelme tabancam var' dedim. Yine bana yumruk atmaya devam etti."

Sanık Ulusoy olay anına ilişkin savunmasında da "Araya girdiler, Sefa oradan uzaklaştı. 10 dakika sonra burnum ve dudağım kanadığı için pansuman yapmak üzere eve giderken Sefa Dönmez'in beklediğini gördüm. Hakaret içerikli sözler sarf edince silahımı çektim ve yaralamak kastıyla 6-7 el ateşledim. Mermi bitince ateş etmeyi kestim. Öldürmek istemedim. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem