Süleyman Soylu'nun tezleri, Bahçeli'nin sesiyle MHP kürsüsünde

Süleyman Soylu'nun tezleri, Bahçeli'nin sesiyle MHP kürsüsünde
Cumhur İttifakı'na sahip çıkan Bahçeli eleştirilere, Süleyman Soylu’nun geçen hafta yayınladığı yazıdaki tezleriyle yanıt verdi.

Kısa Dalga - Milliyeti Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısına geç katıldı ve alışılmışın dışında konuşmasını oturarak yaptı.

Bahçeli’nin gündeminde Cumhur İttifakı’na yönelik tartışmalar vardı. İttifaka sahip çıkan Bahçeli eleştirilere, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen hafta kendi sitesinde yayınladığı yazıdaki tezleriyle yanıt verdi.

'Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh köküdür'

“Tekrar ve inançla söylüyorum, Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milliyetçi Hareket Partisi şayet iftira ile temellenmiş ağır sabotaj ve suçlamalarla zaafa uğrayıp içine kapanırsa, hatta siyaset dışı arayışlara saparsa, Cumhur İttifakı duvara toslayıp dağılırsa, emperyalizmin tetikçileri, dışarıdaki işbirlikçiler bilinçli bayram edeceklerdir. Onların bayramı Türkiye'nin ve Türk milletinin matemidir. Allah'ın izni ve inayetiyle onlara bayram değil, layık oldukları zilleti her aşama ve seviyede yaşatacağız.

ekran-resmi-2024-06-25-10-50-26.png

'Saroşcu Kavala, terörist Demirtaş'

Saroscu Osman Kavala ile terörist Demirtaş'ın serbest kalmasına, güney sınırlarımız boyunca inşası projelendirilen terör devletinin kurulmasına, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki milli haklarımızın hiçe sayılmasına, bölücülüğün normal görülmesine, bölünmenin doğal karşılanmasına, Türk ve Türkiye yüzyıl hedeflerinin rafa kaldırılmasına toplu bir anlayışla tamam dersek, sesimizi ve sözümüzü kısarsak, "Aman sen de buyurun ne isterseniz yapın" mesajı verirsek, bizden iyisinin Şam'da kayısı olması kaçınılmazdır.
Bu halde Milliyetçi Hareket Partisi'nin çarpıtılmış demokrasi, özgürlük ve insan hakları müdavimi ve mühürdarı şeklinde takdim ve teşhir edilmesi kesin bir akıbettir. Akıllarınca bizi terbiye etmeye, nefes ve manevra alanımızı daraltmaya çalışıyorlar. Bize ayar vermek ve istikametimizi çizmek için çırpınıyorlar.”

Soylu ne demişti?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen günlerde kaleme aldığı yazıda, şu görüşlerini dile getirmişti:

“Siyaset Millete Milletin verdiği emanetle yapılır. Kendisini Milletten akıllı sananlar her daim yanılırlar. Millete mühendislik dayatarak sonuç alabileceğini düşünenlerde yanılırlar.

Tüm bunların altında ise batı cephesinin üç ana gerekçesi var.

1- Kuzey Suriye’de PYD/PKK devleti

2- Demirtaş Kavala ve benzerlerinin salınması

3- Kıbrıs

Elbette ki Türkiye yükselişinin durdurulması, zayıflatılması ve istenilenlerin yaptırılması.

Batı cephesi için Cumhur İttifakı’nın dağıtılması isteği ertelenemez ve acil…

Türkiye bunların hepsini görüyor ve çok temkinli…” (Haber Merkezi)

Politika