Sözleri CHP'de tartışma yarattı | Ali Mahir Başarır: Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil

Sözleri CHP'de tartışma yarattı | Ali Mahir Başarır: Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil
“Ben Erdoğan'ın yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” sözleri CHP içinde tartışma yaratan Ali Mahir Başarır, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuştu. Başarır, "Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil" dedi ve "Ben bütünleştirici konuşuyorum, söylediklerimin tümüne baksınlar. Ekrem Başkan’la ilgili de Mansur Başkan’la ilgili de sözlerim kayıtlarda duruyor" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sözcü TV’de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sözleri parti içinde tartışma yarattı.

Gazeteci İpek Özbey’in “Erdoğan’ın Özgür Özel’le Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu uzaklaştırmak ve Özel’le yarışmak istediği için görüştüğü değerlendirmeleri yapıldı. Böyle yorumlamak mümkün mü?” sorusuna Başarır “Ben yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” yanıtını verdi.

Parti içinde başlayan tartışmaların ardından Ali Mahir Başarır, Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuştu.

‘Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil’

Alçı, CHP’li Başarır’ın sözlerini şöyle aktardı:

“’Dünden beri yazılanlara bakıyorum, bu nedir anlamadım Nagehan. Sorulan soru karşısında bir grup başkanvekili olarak başka nasıl cevap verebilirdim ki?’ diye girdi söze.

Peki neden böyle tepkiler oluştu? Beklemiyor muydun? deyince şunları söyledi:

‘Bu komplocu ve saldırgan anlayış ne Türkiye’yi ne CHP’yi iyi bir yere götürmez. Birincisi Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil. 49 yaşında genç bir siyasetçi. 1977’den beri CHP’ye en büyük başarıyı getirmiş olan genel başkan.

İkincisi şu anda böyle tartışmalara girmek sadece bizi yıpratır, kaldı ki ben bütünleştirici konuşuyorum, söylediklerimin tümüne baksınlar. Ekrem Başkan’la ilgili de Mansur Başkan’la ilgili de sözlerim kayıtlarda duruyor.

Üçüncüsü sosyal medyadaki trol orduları siyaseti enfekte ediyor. Biz bundan şikayet etmiyor muyduk? Bakıyorum bana saldıranların çoğu bot hesaplar.’”

‘Böyle şeylere takılmaz Özgür Bey’

Ali Mahir Başarır’ın tartışma yaratan sözleriyle ilgili henüz CHP lideri Özgür Özel’le konuşmadığını belirten Nagehan Alçı, “Ancak bugün partide MYK toplantısı var. Orada bir araya geleceklermiş. ‘Ne der bu yazılanlara ve konuşulanlara’ diye sorunca ‘Böyle şeylere takılmaz Özgür Bey. Önüne bakar, aynı kararlılıkla ve motivasyonla devam eder’ cevabını verdi. Özgür Özel takılmaz ancak CHP çevreleri içinde takılanlar var ve belli ki önümüzdeki süreçte parti içi güç dengeleri tartışma yaratan bir başlık olacak” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika