Erdoğan, Süper Kupa iptali için konuştu: CHP ders vermeyi bıraksın

Erdoğan, Süper Kupa iptali için konuştu: CHP ders vermeyi bıraksın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Kupa finalinde yaşanan kriz ile ilgili olarak sessizliğini bozdu. Cumhurbaşkanı, hedefine CHP'yi alarak "CHP ders vermeyi bıraksın, provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaşanan Süper Kupa krizi ile ilgili olarak üzüntü duyduklarını söyleyen Erdoğan, Türk sporunun başarılarla gündeme gelmesini istediklerini belirtti. Sporun günlük siyasetin mezesi haline getirilmesinin yanlış olduğunu savunan Erdoğan, "Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum 'Siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz' diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin itibarını bizim nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese de tüm insanlık gayet iyi biliyor.

"Şov ve provokasyon malzemesi..."

CHP ve şürekası ders vermeyi bıraksınlar şayet samimiyseler gitsinler önce bölücü örgütün uzantısı ittifak noktalarından hesap sorsunlar. Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasına hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa, hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. 20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden seyretmedim. Spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kulüplerimizden sporun barışı dayanışmayı iş birliği temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını bekliyorum." (Kısa Dalga)

Gündem