Tanju Özcan: Parti yönetimi kesin ihraca cesaret edemedi, bir şekilde partime geri dönerim

Tanju Özcan: Parti yönetimi kesin ihraca cesaret edemedi, bir şekilde partime geri dönerim
CHP üyeliğinden geçici olarak ihraç edilen Özcan, "Parti yönetimi kesin ihraca cesaret edemedi. Ben partinin öz evladıyım, bir şekilde partime geri dönerim" dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun parti üyeliğinden 1 yıl geçici olarak ihraç ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karara tepki gösterdi. Tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan Özcan, CHP'den ayrılmayacağını söyledi. Özcan, "Kesin ihraç da olabilirdi. Ama parti yönetiminin ona hazırlıklı olmadığını, açık ifade edeyim cesaret edemediğini düşünüyorum. Kesin ihraç olsaydı daha büyük bir tartışma yaşanırdı. Ben bu partinin öz evladıyım, bir şekilde partime geri dönerim diye söyledim. Et tırnaktan ayrılmaz. Geçici olarak birileri tarafından ihraç edilebilirim. Bu karardan AK Parti mutlu oldu. "CHP bu ırkçı ve faşisti ihraç etmeden bizimle helalleşemez" diyen HDP yöneticileri çok mutlu oldu" dedi.

Özcan, "Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz" diye konuştu.

Özcan, cumhurbaşkanlığı konusunda da "Tarihin bana bir vazife yüklediğini düşünürsem aday olmaktan geri durmam. 100 bin imzayı toplayıp aday olmayı düşünürüm" dedi.

Politika