Tanju Özcan'ın CHP'ye dönme başvurusu MYK'dan geçti: Son karar PM'de

Tanju Özcan'ın CHP'ye dönme başvurusu MYK'dan geçti: Son karar PM'de
Bugün toplanan CHP MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın af başvurusunun Parti Meclisi'ne sevk edilmesine oy çokluğuyla karar verdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün saat 11.00'de toplandı.

Toplantıda daha önce partiden ilişiği kesilenlerin af talepleri ele alındı. MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "bağışlanma" talebini oy çokluğu ile kabul etti. Son kararı CHP Parti Meclisi verecek.

Özcan'ın partiye dönmesine kesin gözle bakılıyor.

İmamoğlu ile görüşmüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, İstanbul’da 24 Kasım'da bir araya geldiği ortaya çıkmıştı. Özcan söz konusu görüşmeye dair ise “Sayın İmamoğlu da benim partiye dönmemi çok arzu ediyor” demişti.

Ne olmuştu?

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Özcan,16 Mayıs'taki Bolu Belediyesi Meclis toplantısında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Özcan'ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar'a yönelik, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda tepki çekmişti.

26 Temmuz'da CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, yaptığı açıklamada, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP’den ihraç edildiğini duyurmuştu.

(Kısa Dalga)

Gündem