Ters kelepçe takılan BBP İl Başkanı, Destici’yi ziyaret etti

Ters kelepçe takılan BBP İl Başkanı, Destici’yi ziyaret etti
Ordu’da filyasyon ekipleriyle tartıştığı gerekçesiyle ters kelepçeyle gözaltına alınan BBP İl Başkanı Yümlü, BBP Genel Başkanı Destici’yi ziyaret etti.

Filyasyon ekibi ile yaşadığı tartışmanın ardından polisin ters kelepçe takarak gözaltına aldığı Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Genel Başkan Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

Hem kendisi hem de BBP açısından gündeme bu şekilde gelmekten dolayı üzgün olduğunu söyleyen Yümlü, olayı duyduğu andan itibaren, bu sürecin her noktasında kendisine sahip çıkarak yardımcı olan, üzüntüsünü paylaştığını söylediği Destici'ye ve partisine teşekkür etti.

Fatma Yümlü, ayrıca yaşananların "herhangi bir politik yönü olmadığını" söyledi.

Destici: Kadına yöneltilen fiziki ve psikolojik şiddetin gerekçesi olamaz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise şunları dedi:

"Hiç kimse toplum sağlığıyla ilgili kurallardan muaf değildir. Her açıklamamızda, pandemiyle ilgili kurallara riayet edilmesini ve kamu görevlilerine yardımcı olunmasını tavsiye ediyoruz. Herhangi bir arkadaşımızın pandemiyle ilgili tedbirlere riayet etmemesini elbette hoş görmeyiz. Ancak bu, özellikle bir kadına yöneltilen fiziki ve psikolojik şiddetin gerekçesi olamaz.”

TIKLAYIN - BBP Başkanı Destici: Kadın Kolları Başkanımıza yönelik muamelenin hesabını soracağız

Ne olmuştu

DHA’nın aktardığına göre, BBP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü 2 Temmuz Cuma günü iş yerindeki personelinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine filyasyon ekipleri tarafından izole altına alınmak istendi.

Ancak Yümlü, kendisinin iki iş yeri olduğunu, çalışanıyla iki haftadır bir araya gelmediğini söyledi. Bunun üzerine sağlık ekipleri iş yerine polis çağırdı. Yümlü, durumu anlattığı polisler tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Emniyete götürülen Yümlü, ifadesi alınmadan serbest bırakıldı.

O anları anlatan Fatma Yümlü, “İş yerime gelen, memur olduğunu söyleyen ancak memur olduklarını düşünmediğim, mafya duruşlu, insan dilinden anlamayan yapıya sahip iki sağlık personeli. Bunlar polis ekiplerine ne anlatmışlardı ki, polisler bana tepki koydular. İkinci ekip geldiğinde ne anlatıldı ki, yalvarmama rağmen, rica etmeme rağmen müşterilerim ve komşu esnafın gözü önünde ters kelepçe takılıp katil muamelesiyle karakola götürüldüm. Karakolda hiçbir ifademin alınmaması üzerine, 'buranın amiri memuru kim' diye feryat ettim. Neden kelepçe takıldığını sormama rağmen kimseden cevap alamamam beni üzmektedir. Kendi adlarına raporlar yazıp beni hastaneye götürüp, rapor aldıktan sonra iş yerime bırakmaları beni düşündürmektedir. İşin siyasi boyutu vardır yoktur ama ben bunun bir komplo olduğunu düşünmeye başladım. Panik atak tedavisi gördüğümü memurlara söyledim, bana 'öl' diye cevap verdiler" diye konuştu.

Soruşturma başlatıldı

Ordu Valiliği 5 Temmuz Pazartesi günü Yümlü’ye ters kelepçe takılmasıyla ilgili idari soruşturma başlattı.

Valilik açıklamasında şöyle dendi:

“BBP'li kadın yönetici, iktidarı eleştirdiği için gözaltına alındı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu olayla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 02.07.2021 tarihinde saat 14.30 sıralarında Altınordu ilçemizde, ilçe sağlık müdürlüğü filyasyon ekipleri emniyetimizi arayarak, Fatma Yümlü adlı esnafımızın Covid-19 temaslısı olduğu ihbarında bulunmuştur. Covid-19 temaslısı olduğu için belirtilen adrese polis ekipleri intikal etmiş, ancak o esnada adı geçen vatandaşımızla ekiplerimiz arasında istenmeyen bir gerilim yaşanmıştır. Bunun üzerine konuyla ilgili valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır.”

Gündem