Tezcan Karakuş Candan, aday adaylığını açıklamadan önce Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti

Tezcan Karakuş Candan, aday adaylığını açıklamadan önce Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı iken istifasını sunan Tezcan Karakuş Candan, CHP'den Çankaya belediye başkanlığına aday adaylığını yarın basın toplantısı ile duyuracak. Candan, açıklama öncesi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti.

Instagram hesabından fotoğraf paylaşan Candan, "Bugün Sevgili Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ederek Çankaya Belediye Başkan aday adaylığımla ilgili değerlendirmede bulunduk" yazdı.

Tezcan Karakuş Candan yaklaşık 8 yıldır sürdürdüğü TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığından Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çankaya Belediye Başkanı olmak için istifa etmişti.

Kısa Dalga yazarı da olan Candan, yönetim kuruluna sunduğu istifa mektubunda şöyle demişti:

“Bugüne kadar bana verilen görevlerden, sorumluluklardan kaçmadım, kaçmam da. Yerel yönetimlerde sorumluluk alma iddiasını ortaya koymam gerektiğine dair pek çok yerden, meslektaşlarımdan, halktan gelen taleplerle bu yerel yönetim seçimlerinde gösterilen teveccüh bana verilen yeni bir görevdi. Bu görev meslek ortamımız adına, 1970’li yıllarda Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı’nın ardından toplumcu belediyeciliğin Ankara’da ki temsilcisi olan Vedat Dalokay’dan sonra yeni bir deneyim olma potansiyelini içeriyor. Bunu denemekten uzak durmak olmazdı. Bu nedenle onurla taşıdığım Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanlığı’ndan, Cumhuriyet’in 100.yılında Cumhuriyet’in kalesi Çankaya’ya, Çankaya Belediyesi’ne, ilk kadın ve ilk mimar belediye başkanı olmak için ayrılıyorum.”

Candan aday adaylığını açıklayacağı basın toplantı yarın saat 10:30’da olacak. (Kısa Dalga)

Gündem