Trump: Başkan olsaydım Ukrayna'da çatışma olmazdı ama artık 3. Dünya Savaşı olabilir

Trump: Başkan olsaydım Ukrayna'da çatışma olmazdı ama artık 3. Dünya Savaşı olabilir
Eski ABD Başkanı Trump, Putin'in 'kısmi seferberlik' kararının ardından, "Ukrayna çatışması asla olmamalıydı ve ben başkan olsaydım olmazdı. Ancak bir süredir çok net olarak belirttiğim gibi, bu artık 3. Dünya Savaşı olabilir” açıklaması yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 'kısmi seferberlik' kararının ardından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Ukrayna çatışması asla olmamalıydı ve ben başkan olsaydım olmazdı. Ancak bir süredir çok net olarak belirttiğim gibi, bu artık 3. Dünya Savaşı olabilir" dedi.

"BU ARTIK 3. DÜNYA SAVAŞI OLABİLİR"

Sputnik'te yer alan habere göre, eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya Devlet Başkanı Putin şimdi 'Bu bir blöf değil' diyerek Nükleer Silahları kullanmakla tehdit ediyor. Ukrayna çatışması asla olmamalıydı ve ben başkan olsaydım olmazdı. Ancak bir süredir çok net olarak belirttiğim gibi, bu artık 3. Dünya Savaşı olabilir.”

Putin, Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini söyleyerek, Rusya'da kısmi seferberlik ilanını öngören kararnameyi imzaladığını söylemişti.

Putin, "Batı'ya söylüyorum 'Cevap vereceğimiz birçok silahımız var' ve bu bir blöf değil. İnsanımızı savunmak için tüm kaynaklarımızı kullanacağız" dedi.

Dünya