Türk Eğitim-Sen'den AYM'ye 'Hızlı olun' çağrısı

Türk Eğitim-Sen'den AYM'ye 'Hızlı olun' çağrısı
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkındaki kararında acele etmesini istedi.

Eşit işe eşit ücret ilkesini bozduğu ve ayrımcılığa neden olduğu gerekçesiyle öğretmenlerin tepkisini çeken Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu gündemine almıştı.

Geylan, Anayasa Mahkemesi'nin ÖMK konusunu esastan görüşme öncesinde, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve sendikaları sözlü dinleme kararı aldığını, bunu tebrik ettiklerini söyledi.

Sendika başkanı şöyle devam etti: "Keşke, yasanın hazırlık sürecinde de benzer şekilde çalışanlara kulak verilmiş olsaydı. 23 Ekim 2018'den beridir meslektaşlarımızın beklentilerini ve mesleğimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir kanunun çıkarılması için samimi mücadele ortaya koyan Türk Eğitim Sen olarak, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) çağrısına icabet edecek ve görüşlerimizi paylaşacağız. Başta sınav konusu olmak üzere kanunun arazlı yönleri mutlaka revize edilmelidir.

'HIZLI OLMALILAR'

Ancak bu noktada bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Bilindiği üzere kariyer basamaklarının ilk uygulandığı yıllarda Anayasa Mahkemesi, açılan dava üzerine sınavdan sonra bazı hususları iptal etmiş ve sonraki süreçte buna dair düzenleme yıllarca yapılmamıştı. Dolayısıyla, önümüzde kısa bir süre kaldığı göz önünde bulundurularak hem AYM'nin hem de MEB'in karar alma süreçlerini en hızlı şekilde yürütmesi hayati bir husustur. Öğretmenlerimizi, daha önce olduğu gibi, yıllarca sürecek belirsizliğe mahkûm etmeye kimsenin hakkı yoktur." (ANKA)

Gündem