AYM önünde nöbet tutmak isteyen öğretmenlere müdahale ve gözaltı

AYM önünde nöbet tutmak isteyen öğretmenlere müdahale ve gözaltı
Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen sendika temsilcileri ve üyelerine polis müdahale etti. Sendika temsilcileri ve üyeleri gözaltına alırken, polis havaya kaldırdığı kalkanlarla basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi.

Anayasa Mahkemesi, eşit işe eşit ücret ilkesini bozduğu, ayrımcılığa neden olduğu gerekçesiyle öğretmenlerin tepkilerine neden olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla ilgili CHP’nin başvurusunu bugün ele alacak.

14 sendikanın çağrısıyla geçtiğimiz günlerde bir gün iş bırakan öğretmenler yasaya tepki göstermişti. Öğretmenler bugün Anayasa Mahkemesi önünde 'meslek nöbeti' tutmak için toplandı.

Ancak Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen sendika temsilcileri ve üyelerine polis müdahale etti. Sendika temsilcileri ve üyeleri gözaltına alırken, polis havaya kaldırdığı kalkanlarla basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Mali Sekreter Hüseyin Selçuk ve Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Eğitim-Sen MYK üyeleri Simge Yardım ve Ahmet Karagöz gözaltına alınan eğitimciler arasında yer aldı.


Eğitim-Sen'den polisin saldırısı sonrası yapılan açıklamada "Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi önünde meslek nöbetinde olan MYK üyelerimiz Simge Yardım ve Ahmet Karagöz gözaltına alındı. Gözaltına alınan MYK üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır!" denildi.

Gündem