Türk-İş Başkanı, asgari ücrette pazarlığı başlatacakları rakamı açıkladı

Türk-İş Başkanı, asgari ücrette pazarlığı başlatacakları rakamı açıkladı
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan aşağı bir pazarlık olmayacağını söyledi.

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık’ta yapacaktı ancak görüşmeler 11 Aralık’a ertelendi.

Zam pazarlığı öncesi açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, pazarlığı başlatacakları rakamı söyledi.

NTV’ye konuşan Atalay, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan aşağı bir pazarlık olmayacağını söyledi.

Asgari ücretin bu rakamın üzerinde olması gerektiğini ifade eden Atalay, "Zam devam ettiği için bırakın sene sonunu insan, 3 ay bu ücret ile idare edemiyor" dedi.

Atalay, "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz" diye keldi.

“4 kişilik ailenin masrafı hesaplanmalı”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 2024 zammı için tek işçinin değil, 4 kişilik bir ailenin masrafı hesaplanması gerektiğini dile getirdi.

Arslan, "Yüksek enflasyon ve refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli." diye konuştu.

Önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl asgari ücrete bir kez zam yapılacağını açıklamıştı. Yüksek enflasyon ve seçimler nedeniyle geçen yıl asgari ücrete Ocak ve Temmuz olmak üzere iki kez zam yapılmıştı.

Mevcutta 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılacak zam, aralık ayı sonuna kadar netleşecek. (Kısa Dalga)

Ekonomi