TÜRK-İŞ: Bugünkü toplantıda ücret konuşulmadı

TÜRK-İŞ: Bugünkü toplantıda ücret konuşulmadı
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, asgari ücret görüşmeleri için Pazartesi saat 13.30'da tekrar bir araya gelineceğini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı tamamlandı. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar toplantı çıkışı şunları söyledi:

"Asgari ücretin tespitinde öncelikle çalışanların geçim şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Komisyonda görev yapacak işçi kardeşlerimiz yaşadıkları sıkıntıları doğrudan tüm ülkeye anlatacak. Asgari ücret milyonlarca çalışan ve ailesi tarafından takip edilmelidir. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması tüm işçilerin talebiyle bu geçtiğimiz yıl uygulamaya girdi."

"Bu yılki görüşmelerde önceki yıllardan farklı olarak, 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçi birden yer alacak. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında çalışan bir taşeron işçi, bu yıl yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecine katkı verecek."

"TÜRK-İŞ olarak ücret söyleme şansımız yok ücret söylersek bağlanır kalırız. İşveren tarafından ücret gelecek ki değerlendirme yapacağız. Şu an ücret söylemenin anlamı yok."

"Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı bugünkü toplantıdaydı. Bugünkü toplantılarımızda herhangi bir ücret konusu görüşülmedi. Pazartesi saat 13.30'da tekrar bir araya gelinecek." (DHA)

Gündem