Türk Tabipler Birliği'ne kayyum atanmasına HEDEP'ten tepki: 'Bu karar suçtur'

Türk Tabipler Birliği'ne kayyum atanmasına HEDEP'ten tepki: 'Bu karar suçtur'
TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınma kararına tepki gösteren HEDEP, "Hekimlerin iradesini gasp eden bu karar suçtur. Bu darbenin karşısında amasız fakatsız durmak tüm demokratik güçlerin görevidir. TTB’nin yanındayız" açıklamasını yaptı.

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan davanın 7. duruşması dün görüldü. Mahkeme, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile merkez konsey üyelerinin görevden alınmasına hükmetti.

'Hekimlerin iradesini gasp eden bu karar suçtur'

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına yönelik karara tepki gösterdi. Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması, iktidarın yargı eliyle yaptığı yeni bir darbedir, kayyım darbesinin devamıdır. Hekimlerin iradesini gasp eden bu karar suçtur. Bu darbenin karşısında amasız fakatsız durmak tüm demokratik güçlerin görevidir. TTB’nin yanındayız” denildi.

'TTB'nin onurlu mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz'

Bakırhan paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

“TTB Merkez Konsey Üyelerinin görevden alınmasını asla kabul etmiyoruz! Darbe silsilesi devam ediyor. Şimdi de toplumun sağlık hakkını savunan ve bu konuda büyük bedeller ödeyen TTB'ye darbe yapılıyor. Bu karar ile TTB'ye kayyum atanmasının zemini hazırlanıyor. İktidarın yaşadığı güç zehirlenmesinin ve kayyım rejiminin ülkedeki her mücadele alanına kumpaslarla, hukuk dışı zorbalıklarla sirayet etmesinin son örneğidir TTB kararı. TTB, başta mesleği olmak üzere; ülkedeki demokrasi ve adalete sahip çıkıyor. Yaşanan hukuksuzluğun karşısında olacağız. TTB'nin onurlu mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Hatimoğulları: 'AKP-MHP ittifakının emrindeki yargı meşruluğunu yitirmiştir'

Hatimoğulları da şunları yazdı:

“TTB Merkez Konsey Üyelerinin görevden alınması kararı hukuk dışıdır! Reddediyoruz! AKP-MHP ittifakının emrindeki yargı eleştirel düşünen, demokrasi ve barıştan yana olan herkesi hedef haline getirmiş ve meşruluğunu yitirmiştir. Güdümlü yargıyla mücadelemizden geri adım atacağımızı sananlar, büyük yanılıyorlar. TTB ve tüm ezilenlerle dayanışma içerisinde olduk, olacağız. Bu istibdat düzenine hep birlikte son vereceğiz.”

(Kısa Dalga)

Gündem