Türkiye, Buça'da yaşananlar için bağımsız soruşturma çağrısında bulundu

Türkiye, Buça'da yaşananlar için bağımsız soruşturma çağrısında bulundu
Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği, Rusya'nın Ukrayna'nın Buça kentinde yaptığı iddia edilen 'katliam' hakkında bağımsız soruşturma çağrısında bulundu.

Türkiye, Rusya'nın Kiev bölgesinden çekilirken Buça kentinde yaptığı iddia edilen 'katliam' hakkındaki ilk resmi açıklamasında bağımsız soruşturma talep etti. Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Sorumluların tespit edilmesi temel beklentimizdir" denildi.

Elçilik, "Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet vericidir. Dost Ukrayna halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" ifadelerini kullanıp şöyle devam etti: "Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi temel beklentimizdir."

Açıklamada, "Türkiye, savaşın başladığı ilk günden beri olduğu gibi, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir" denildi.

Ukrayna hükümeti, Rusya askerlerinin Kiev çevresindeki kentlerden çekilirken katliam yaptığını savunuyor; Buça kentinde sokaklarda çok sayıda cesedin görüldüğü görüntüleri savaş suçu olarak niteliyor.

Rusya ise Buça’daki görüntülerin Ukrayna ve NATO kurgusu olduğunu, katliam iddiasının Rus askerlerinin çekilmesinden üç gün sonra ortaya atıldığını savunuyor. (Kısa Dalga)

Dünya