Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacak

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacak
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcileri için sarf ettiği "çürük ve sürtük" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı: Milyonlarca muhalif kadına TBMM çatısı altında “çürük ve sürtük” diyerek hakaret etmiştir.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün partisi AKP'nin grup toplantısında milyonlarca Gezi eylemcisi vatandaş için sarf ettiği "çürük ve sürtük" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacak.

'MİLYONLARCA KADINA HAKARET ETTİ'

Federasyon açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"01 Haziran 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, özgürlüğe ve demokrasiye sahip çıkmak için Gezi Direnişi’ne katılan milyonlarca muhalif kadına TBMM çatısı altında yaptığı konuşmasında “çürük ve sürtük” diyerek hakaret etmiştir. Cumhurbaşkanının halka yönelik sarf ettiği bu sözler ülke demokrasisinde kara bir leke olarak anılacaktır.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kadınları hedef alarak sarf ettiği “sürtük” sözü nedeniyle 03 Haziran 2022 tarihinde suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

'KADINLAR İKTİDARINIZA BOYUN EĞMEYECEK'

Kadınlara karşı işlenen tüm suçların hesabını sormaya devam edeceğiz.

Kadınlar iktidarınızda boyun eğmedi, eğmeyecek."

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin dokuzuncu yıldönümünde yaptığı AKP grup toplantısı konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. yılındayız. Olaylar, Gezi Parkı'ndaki bir kaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti.

Düşünün, Dolmabahçe Cami'nin içinde bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber." (Kısa Dalga)

Gündem