Türkiye’ye bir haftada 1,5 milyar dolar sıcak para girdi

Türkiye’ye bir haftada 1,5 milyar dolar sıcak para girdi
Türkiye’nin risk primi 350 baz puanın altına inince yabancı yatırımcı TL varlıklara koştu. Toplamda yabancı yatırımcıların hisse senedi ve devlet tahvilinde net alımı yaklaşık 1,5 milyar dolarla 21 Temmuz 2017 haftasından beri en yüksek düzeye çıktı. Ayrıca geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği yüksek faizli 2 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalelerine de güçlü bir yabancı talebi gözlenmişti

Türkiye’nin yurt dışından aldığı kredileri ödeyememe riskini ölçen CDS puanının 300’ün altına inmesi, ekonomide ‘rasyonel’ politikalara dönülmesi yabancı yatırımcıların TL varlıklara ilgisinin artmasına neden oluyor.

Merkez Bankası verilerine göre geçen hafta yabancı yatırımcılar hisse senedi piyasasından net 562 milyon 360 bin dolar, devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) ise net 891 milyon 430 bin dolarlık alım yaptı. Yabancı yatırımcının geçen haftaki DİBS alımı haftalık rekor oldu. Hisse senedi piyasasında da 2020 Kasım’dan bu yana görülen en güçlü alımlar gerçekleşti.

Toplamda yabancı yatırımcıların TL varlıklarda net alımı 1 milyar 453 milyon 200 bin dolarla 21 Temmuz 2017 haftasından bu yana görülen en yüksek seviyede gerçekleşti. (Kısa Dalga)

Ekonomi