Ukraynalı diplomat: 'Türkiye'nin, Suriye'den Rusya'ya ne getirdiklerini izlemesini istiyoruz'

Ukraynalı diplomat: 'Türkiye'nin, Suriye'den Rusya'ya ne getirdiklerini izlemesini istiyoruz'
Ukraynalı bir diplomat, Reuters ajansına açıklamasında Türkiye'nin Rusya'ya karşı yaptırımlara katılmasını istediklerini ama Ankara-Moskova ilişkilerinin bir gerçeklik olduğunu da anladıklarını söyledi. Diplomatın, Suriye-Karadeniz hattındaki Rus gemileriyle ilgili iddiası dikkat çekti.

Reuters ajansına isim vermeden konuşan Ukraynalı bir diplomat, Rusya'nın işgaline karşı Türkiye'yle olabildiğince ortak çalıştığını ama Ankara'nın Moskova'yla yakın ilişkilerinin bir gerçeklik olduğunu da anladıklarını söyledi. Diplomatın, bazı Rus gemilerinin Boğazlardan geçerek Suriye sularından malzeme tedarik ettiğini öne sürmesi de dikkat çekti.

'TÜRKİYE'DEN OLASI OLMAYAN TALEPLERİMİZ YOK'

İsmi açıklanmayan diplomat, "Türkiye yaptırımlara katılırsa seviniriz" diyerek Ankara'ya, Rusya'dan uçuşları kesme çağrısında bulundu. Türkiye'nin Rusya'yla ilişkileri konusunda "Fakat bu gerçekliği anlıyoruz" diyen diplomat şöyle devam etti: "Türkiye'yi eleştirmek yerine, Türk tarafıyla mümkün olduğunca birlikte çalışıyoruz ve olası olmayan bir şey talep etmiyoruz" dedi. Ukraynalı diplomat, Türkiye'nin Rusya ile Ukraynalı yetkilileri barış görüşmeleri için bir araya getirmeyi başaran tek ülke olduğunun da altını çizdi.

'SURİYE'DEN NE GETİRDİKLERİ İZLENMELİ'

Türkiye'nin bazı Rus savaş gemilerinin Boğazlardan Karadeniz'e geçişini engelleyerek 'liman kenti Odessa'yı kurtardığını' söyleyen diplomatın, bazı Rus gemilerinin hâlâ geçiş yaptığı ve Suriye sularından malzeme getirebileceğini iddia etmesi de dikkat çekti. Ukraynalı diplomat, "Türk tarafından Suriye'den Rusya'ya ne getirdiklerini izlemesini istiyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya