Ülkede birçok şeyin sahtesi var. Hileli peyniri anlamanın işte en kolay 3 yolu

Ülkede birçok şeyin sahtesi var. Hileli peyniri anlamanın işte en kolay 3 yolu
Hileli peyniri anlamanızı sağlayacak 3 yöntem

Türkiye'de son dönemde yaşanan yüksek enflasyonun etkisiyle birlikte, vatandaşların alım gücünde ciddi düşüşler yaşanmaktadır. Bu durum, halkın daha dikkatli ve bilinçli tüketim yapmasını gerektirmektedir. Üzücü bir şekilde, ülke genelinde hileli ürünlerin satışı ise hala birçok işletme tarafından sürdürülmektedir.

Ülkemizde maalesef birçok ürün sahtesini bulmak mümkün. Bu durum özellikle peynir gibi gıda ürünlerinde daha sık karşımıza çıkmaktadır. Ancak tüketiciler olarak bu hileli ürünleri anlamanın bazı kolay yolları bulunmaktadır.

İşte size en etkili 3 yöntem:

1. Ambalaj ve Etiket Kontrolü: Sahte peynirler genellikle orijinal ürünlerle benzer ambalaj ve etiket tasarımlarına sahip olabilirler. Ancak dikkatli bir inceleme ile yazım hataları, renk tonlarındaki farklılıklar veya eksik bilgiler gibi detaylar fark edilebilir.

60cb0e7a4e3fe00dacbc715a.jpg

2. Fiyat ve Marka Karşılaştırması: Piyasa fiyatları ve markaları hakkında bilgi sahibi olmak, sahte ürünleri tespit etmede oldukça yardımcı olabilir. Eğer normalde yüksek fiyatlı bir markanın ürünü çok düşük bir fiyata satılıyorsa veya bilinmeyen bir markanın adıyla piyasaya sürülen ürünler varsa, bu durum şüphe uyandırmalıdır.

3. Satın Alma Noktası: Güvenilir ve lisanslı satış noktalarından alışveriş yapmak, sahte ürün riskini en aza indirmenin en etkili yoludur. Marketler, süpermarketler veya güvenilir online alışveriş siteleri gibi yerlerden peynir ve diğer gıda ürünleri almak, tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini korumak adına önemlidir.


Hileli Peynir Nasıl Anlaşılır?

Niteliksiz bir peynirin tadı ve aroması bozuk, kokmuş, lezzetsiz, sert ve keskindir. Donuk, kirli beyaz renkli peynirler kaliteli değildir. Son olarak, peynirin içinin bazı kısımları pembe renkteyse almayın.

Fotoğraflar: DHA

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam