Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu yarın başlıyor

Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu yarın başlıyor
Sinema ve felsefe alanında Türkiye’nin tek akademik dergisi olan Sinefilozofi’nin düzenlediği Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu’nun 6’ncısı yarın (8 Aralık) 09.30’da Ankara Cer Modern’de başlayacak.

Sinema ve Felsefe Derneği ile Cer Modern Sanatlar Merkezi’nin iş birliği; Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle gerçekleştirilecek olan sempozyumda bu yıl yurtiçi ve yurt dışından 80’in üzerinde araştırmacı bildiri sunacak.

Prof. Dr. Ian Buchanan ve Doç. Dr. Damian Cox sempozyum konuğu

Geçen yıl 6 binin üzerinde çeşitli kesimlerden dinleyiciyi bir araya getiren sempozyumda, kültürel çalışmalar ve eleştirel teori alanında çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ian Buchanan ile felsefe ve film, bilişsel bilimler ve etik alanında çalışmalar yapan, Filmle Düşünmek kitabının yazarı Doç. Dr. Damian Cox ise yurt dışından konuşmacı olarak dinleyicilerle buluşacak.

Disiplinler arası bir buluşma

Sinema ve felsefenin yanı sıra disiplinler arası bir buluşma niteliği taşıyan sempozyum, Türk sineması araştırmaları alanında ise sinema araştırmacısı ve siyaset bilimci Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı’yı, Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çetin Türkyılmaz’ı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sengün Meltem Acar Keskin’i ağırlayacak. Ayrıca Attilâ İlhan Sineması ve Felsefi Tavrı başlıklı panelin davetli konuşmacısı Biket İlhan da yine 6. Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu’nun bu yılki konukları arasında yer alacak.

Sempozyumda “Sinematik Gerçeklik ve Hipergerçeklik”, “Film Festivalleri Çalışmaları”, “Varoluşçu Felsefe ve Sinema”, “Filmlerle Ütopya ve Distopya”, “Sinematik Estetik” ve “Filmlerle Posthümanizm, Transhümanizm ve Etik Felsefe” gibi çok sayıda oturum gerçekleştirilecek.

Etkinlik 10 Aralık’ta sona erecek. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Kültür Sanat