Murat Göğebakan beyaz perdede... İşte haftanın vizyona giren filmleri

Murat Göğebakan beyaz perdede... İşte haftanın vizyona giren filmleri
Bu hafta beyaz perde izleyicisini 6 filmle karşılıyor. Kral 15. Louis ile Murat Göğebakan'ın hayatını anlatan iki biyografinin yanı sıra, dram, aksiyon, korku ve belgesel türlerindeki filmler izleyicilerini bekliyor.

Bu hafta sinema izleyicisini iki biyografi filmi karşılıyor.

2014 yılında yaşamını yitiren müzisyen Murat Göğebakan'ın hayatının anlatıldığı .'Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı' filmini Ali Yıldız yönetiyor. Murat Göğebakan'a oyuncu Burak Sevinç can verirken, Hande Soral ve Tuvana Türkay da filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

murat-gogebakan-002.jpg

Haftanın ikinci biyografik türündeki filminde ise, 1715-1774 yılları arasında Fransa krallığı yapan, ve güçsüz yönetimi ile Fransız İhtilalinin patlak vermesinde etkili Kral 15. Louis'in metresi Jeanne Du Barry'nin hayatını konu eden aynı adlı film. Kral Louis'yi Johnny Deep canlandırırken, Jeanne Du Barry'yi ise aynı zamanda filmin yönetmenliğini de yapan Maïwenn oynuyor.

adsiz-tasarim-4.jpg

Haftanın dram türündeki üçüncü yapımı ise 'Başka Bir Hayatta' filmi. Hayatları farklı yönlere giden iki yakın çocukluk arkadaşı Nora ve Hae Sung'un, yıllar sonra yeniden bir araya gelmelerini konu edinen filmini Koreli yönetmen Celine Song yapıyor. Başrolü ise oyuncular Greta Lee, Teo Yoo ve John Magaro paylaşıyor.

adsiz-tasarim-3-001.jpg

Haftanın aksiyon filmi ise 'Sessiz Gece'. Oğlunun ölümünün sorumlularından intikam almak için suç dolu bir dünyaya adım atan acılı bir babanın hikâyesini konu edinen filmin yönetmeni, John Woo; oyuncuları Joel Kinnaman, Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi.

adsiz-tasarim-1.jpg

Ve Korku filminde de, 'Musallat', 'Üç Harfliler', 'Siccin' filmleri ile tanıdığımız Alper Mestci'nin 'Haile 2' serisi izleyici karşısına çıkıyor. Oyuncular, Gülşah Aydın, Betigül Ceylan, Ömer Gecü.

adsiz-tasarim.jpg

Bu hafta beyaz perde belgesel izleyicilerini de salonlara çekiyor. Dünyaca ünlü Viyana Devlet Operası'nın perde arkasında gerçekleşenleri konu edinen 'Viyana Operası Sahne Arkası'nı Stephanus Domanig yönetiyor. (Kısa Dalga)

adsiz-tasarim-5.jpg

İlgili Haberler
Kültür Sanat