Üniversitelerdeki uzaktan eğitim kararına AKP'li Metin Külünk'ten itiraz

Üniversitelerdeki uzaktan eğitim kararına AKP'li Metin Külünk'ten itiraz
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Metin Külünk, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerdeki uzaktan eğitim kararına karşı çıktı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Depremde 42 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, çok sayıda insan evsiz kalmıştı.

Evsiz depremzedeler üniversite yurtlarına yerleştirileceği için okullarda uzaktan eğitime geçilmişti. Ancak öğrenciler karara itiraz ederek farklı illerde eylem yapmıştı.

AKP'li Metin Külünk, Twitter hesabındaki paylaşımlarında, üniversitelerin tüm öğrencileri kapsayan uzaktan eğitim modeli yerine hibrit eğitime geçmesinin 'en mantıklı çözüm' olduğunu savundu.

'Okula gidebilen gitsin'

Külünk şöyle devam etti: "Hibrit model ile kampüse gelebilen öğrenciler normal sınıflarında derslerini alırken aynı dersi eşzamanlı olarak uzaktan eğitim sistemleri (uzem) ile kampüse gelemeyen depremzede öğrencilerimizin istifadesine sunmak öğrenciletimizin psikolojisi açısından son derece önemlidir.

Birçok üniversitemizde KYK kapasiteleri depremzede öğrencilerimiz için fazlalıkla yeterlidir. Üniversite öğrencilerinin çoğu KYK yurtlarımız dışında özel yurtlar, apartlar ve evlerde barınmaktadırlar. Bu haliyle deprem bölgesi dışındaki üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitimden mahrum kalmaları öğrencilerimizde stres oluşturmaktadır.

Depremzede öğrencilerimizin uzaktan eğitimi hali hazırda sınıflarda da mümkündür. Üniversite hocaları kendi imkanları veya okul imkanları ile sınıflarda canlı ders açabilirler. Sınıfta olan sınıfta, evinde olan evinde dersi takip edebilir.

Hibrit model ile bu işin çözümü mümkündür. Kaldı ki pandemi sürecinde üniversitelerimizin çoğu uzaktan eğitim sistemlerini geliştirmişlerdir. Bu tecrübe ile hibrit modelin hayata geçirilmesi çok daha hızlı ve verimli olacaktır." (Kısa Dalga)

Gündem