Yeni müfredat onaylandı: '67 bin 284 görüş değerlendirildi'

Yeni müfredat onaylandı: '67 bin 284 görüş değerlendirildi'
Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı ve muhalefetin tepki gösterdiği yeni müfredat Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı, bakanlığa sunulacak.

'67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi'

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Demirli, "Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı" ifadelerini kullandı.

Muhalefet tepkili: 'İktidarının çağ dışı eğitim manifestosudur'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı müfredata muhalefet tepki göstermişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş yeni müfredat için “Bu haliyle, Türkiye’nin geleceğine hizmet eden bir eğitim programı değil, dindar ve kindar nesiller yetiştirme hedefinden bir gün bile vazgeçmeyen Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının çağ dışı eğitim manifestosudur” ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem