Yeni Şafak, manşetten sordu: 'Bay Kemal'in köstebeği kim?'

Yeni Şafak, manşetten sordu: 'Bay Kemal'in köstebeği kim?'
Yeni Şafak gazetesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan yaptığı ÖTV, KYK, icra borçları gibi çağrıları sıralayarak yaptığı haberinde "Kılıçdaroğlu’nun hükümetin atacağı adımları kim ya da kimlerden haber aldığı merak konusu" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KYK borçları, ÖTV düzenlemesinin ardından son olarak varlık şirketlerine devredilen borçlarla ilgili sosyal medya paylaşımlarını sıralayan Yeni Şafak gazetesi manşetten "Bay Kemal'in köstebeği kim" diye sordu.

ekran-resmi-2022-08-27-08-35-10.png

Yeni Şafak 'ın haberinde "Hükümetin KYK borcu ve otomobilde ÖTV düzenlemesini önceden haber alıp apar topar gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de icra affıyla sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu 80 günlük çalışmayla hazırlanan düzenlemenin açıklanmasına günler kala “Borçlarınızı sakın ödemeyin” çağrısı yaptı" denildi.

Haberde, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya çağrılar sıralanırken "Kılıçdaroğlu’nun hükümetin atacağı adımları kim ya da kimlerden haber aldığı merak konusu" denildi. Haberde, özetle şöyle denildi:

KYK: Haberi aldı tweet attı

Hükümet KYK borç faizlerinin silinmesini mayıs ayı itibariyle gündeme aldı. Hükümetteki ilgili bakanlar konuyla ilgili çalışmaya başladı. Nihai karar 27 Haziran’da Bakanlar Kurulu toplantısında masaya geldi. Saat 14.00’da başlayıp 18.00’da biten toplantıda bazı bakanlar borçların tamamının silinmesini önerdi. Kabine tutanaklarında da bu görüşmeler kayıt altına alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ilgili bakanlıklara çalışma başlatmalarını istedi. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratları görüşüp faizlerin silinmesi konusunda mutabakata varıldı. Tam bu arada sahneye çıkan Kılıçdaroğlu 10 Temmuz’da sosyal medya üzerinden “Gençlere sesleniyorum. Faizli KYK borçlarını ödemeyin!” çağrısı yaptı.

ÖTV: 2 saat kala mutfak videosu

Hükümet, motorlu araçlarda ÖTV indirimi yetkisinin Cumhurbaşkanı’na devri için düzenleme hazırladı. Temmuz ayında son rötuşları yapılan düzenleme 26 Temmuz gecesi yayınlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi. Tebliğ Resmi Gazete’de yayınlanmadan 2 saat önce evinin mutfağında apar topar kamera karşısına geçen Kılıçdaroğlu vatandaşlara şöyle seslendi: “Araba almayın ÖTV’yi indireceğiz.”

İCRA AFFI: Nokta atış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlayan çalışma kapsamında ilk toplantı 7 Haziran 2022 Dikmen Hakim Evi’nde gerçekleştirildi. Saat 12’de başlayan Toplantıya Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetimi ve Dönüşüm Genel Müdürü Yakup Tekin ile Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Arabacı katıldı. 27 Temmuz’da aynı adreste saat 15.00’da başlayan toplantıya Adalet ve Maliye Bakanlıklarının yanı sıra Aile Bakanlığı, İcra İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Arapoğlu, Mevzuat Genel Müdürü Niyazi Acar ve Hakim Metin Köse katıldı. Bu toplantının ardından süreç daha da hızlandı.


28-29 Temmuz’da iki toplantı daha yapıldı. 29 Temmuz’daki toplantıya ilgili bakanlık temsilcilerinin yanı sıra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yetkilileri ile 10’dan fazla Varlık Yönetim Şirketinin temsilcisi katıldı. Ağustos ayında da toplantılar sürdü. 10 Ağustos’ta ilgili bakanlıkların bürokratları bir araya geldi. 17 Ağustos’taki toplantı ise bizzat Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin başkanlığında gerçekleşti. Düzenlemeye ilişkin yasa tasarısı hazırlıklarına başlanınca Kılıçdaroğlu’dan “nokta atışı” bir video daha geldi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara “Varlık yönetim şirketlerine olan borçlarınızı ödemeyin” çağrısı yaptı.

Bu nokta atışı çıkış “Kılıçdaroğlu hükümetin atacağı adımları önceden haber alıp gündeme getiriyor” iddiasını güçlendirirken, Kılıçdaroğlu’nun hükümetin atacağı adımları kim ya da kimlerden haber aldığı merak konusu."

HABERİN TAMAMI

Gündem