Yeniden Refah, 'AKP'den Konya'yı istiyor' iddialarını yalanladı

Yeniden Refah, 'AKP'den Konya'yı istiyor' iddialarını yalanladı
Yeniden Refah Partisi’nin, AKP’den “Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istediği” iddiaları Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın açıklamasıyla yalanlandı.

31 Mat yerel seçimlerine doğru giderken partilerinde ittifak mesaisi hız kazandı. Bu kapsamda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, 13 Aralık'ta bir araya geldi.

İstanbul ve Ankara’da 'AKP’yi desteklemenin karşılığında' iddiası

Görüşmenin ardından YRP'nin “Konya’nın, Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’la anıldığı ve YRP için önem taşıdığı” ileri sürülerek, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da “AKP’yi desteklemenin karşılığında Konya’nın YRP’ye bırakılmasını talep ettiği” iddia edilmişti.

'Haberler gerçeği yansıtmıyor'

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın imzasıyla paylaşılan açıklamada, geçtiğimiz hafta içi gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan görüşmesi sonrası yapılan ‘Erbakan’ın yerel seçim şartı, büyükşehirlerden birinin kendilerine verilmesi’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Partinin sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Partimizi yıpratma amacı taşıdığını düşündüğümüz bu haber ve yorumları tümüyle reddediyoruz'

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın 12 Aralık 2023 tarihinde AK Parti Genel Merkezi’nde yapmış oldukları görüşmeye dair taraflarca yapılmamış açıklamalara dayandırılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan bazı büyükşehir belediyelerini istediği, bazı belediye iştiraklerinin yönetiminin seçim sonrasında partimize verilmesini talep ettiği yönündeki iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Partimizi yıpratma amacı taşıdığını düşündüğümüz bu haber ve yorumları tümüyle reddediyoruz."

(Kısa Dalga)

Gündem