YRP’li Milletvekili Ali Yüksel, üç eş iddialarını yalanladı

YRP’li Milletvekili Ali Yüksel, üç eş iddialarını yalanladı
Üç kadınla birden evli olduğu iddiasını yalanlayan YRP milletvekili Yüksel, "1971’de evlendiğim eşim 2005’te vefat etmiştir; 2006’da evlendiğim eşim ile de 2018 yılında boşanmış durumdayım" dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya Milletvekili Ali Yüksel, üç kadınla birden evli olduğu iddiasını yalanladı. Yüksel, “Yapılan haberler ve paylaşımlar tezvirattan ibarettir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüksel, 14 Mayıs'taki seçimde Konya'dan seçildi. Yüksel, 28'inci dönemde milletvekilliği yapacak.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın bugün yayınlanan haberinin ardından Yüksel'in üç eşli olduğu yeniden gündeme geldi. Yüksel'in üç eşli olduğuna dair haberler 2010 yılında dönemin CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın soru önergesiyle basında yer bulmuştu. O dönem, çıkan haberlerde gazeteci Fehmi Çalmuk’un 2004'te çıkan 'Merak Edilen Kızlar' kitabında, Yüksel ve üçüncü eşiyle söyleşiye yer verildiği de kaydedilmişti.

Buna göre Yüksel, Çalmuk’un sorularına verdiği yanıtlarda o dönem üç eşi olduğunu kabul etti. Yüksel 'olası dördüncü evliliği' hakkında şunları söylemiş: "Ben iki evlendiğim zaman dedim ki ‘Benim niyetim dörde kadar gitmek ama kısmetim nedir, onu bilemem Allah bilir’ dedim." Yüksel, her yeni evliliğinde önceki eşlerinden izin almadığını, buna mecbur olmadığını da ifade etmiş.

'Hakkımızda yapılan haberler ve paylaşımlar tezvirattan ibarettir'

Konunun gündem olmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Yüksel, "Öncelikle bilinmelidir ki, hususî hayatımı ve bilhassa aile hayatımı ilgilendiren ayrıntılar özel hayatın mahremiyeti kapsamındadır. Yine bilinmelidir ki,1971’de evlendiğim eşim 2005’te vefat etmiştir; 2006’da evlendiğim eşim ile de 2018 yılında boşanmış durumdayım. Hakkımızda yapılan haberler ve paylaşımlar tezvirattan ibarettir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem