Yunan Bakan: Türkiye'yle işlerin bir gecede değişmediğini biliyoruz

Yunan Bakan: Türkiye'yle işlerin bir gecede değişmediğini biliyoruz
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, dün Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan ile Atina'da düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye'ye ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki Atina ziyareti sonrası Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair konuşan Dendias "İşlerin bir gecede değişmediğini çok iyi biliyoruz. Ve Türkiye'nin ikili konulardaki tutumunun yapısal olarak uluslararası hukuk hükümlerine aykırı olmaya devam ettiğini de çok iyi biliyoruz. Ve elbette kör değiliz, bir ziyaretin aramızdaki anlaşmazlığı çözmesini beklemiyoruz" dedi.

Dendias ayrıca X hesabından Ermenistan ve Yunanistan arasında, askeri ve teknik alanda işbirliği anlaşması imzalandığı bildirdi. Dendias paylaşımında, "Yüzlerce yıllık ilişkilere, halklarımız arasında dostluk bağlarına ve tarihimizde ortak yaşanmışlıklara sahip olduğumuz bir ülkenin Savunma Bakanını, bugün Atina'da misafir ettim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak için 6 yıl sonra ilk kez Yunanistan'a gitmişti.

(Kısa Dalga)

Dünya