Mevduat faizlerinde son durum: 3.5 milyona 3 ayda 455 bin TL faiz

Mevduat faizlerinde son durum: 3.5 milyona 3 ayda 455 bin TL faiz
Ekonomist Şenol Babuşçu yeni mevduat faiz oranını paylaştı. “Yorumsuz” diyen, Babuşçu'nun paylaşımında bir kişi 3 milyon 469 bin 200 TL parayı 90 günlük vadeye koyduğunda yüzde 55 faiz veriyor

AKP iktidarı, Mehmet Şimşek'in direksiyonunda olduğu ekonomiyi toparlayabilmek, yükselen dolar kuruna karşı çare üretebilmek için bir süredir faiz artırımına gidiyor.

Yüzde 55 faiz oranı

Merkez Bankasının faiz artırımına paralel olarak bankalar da mevduat faizlerini artırıyor.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Şenol Babuşçu banka ismi kullanmadan verilen mevduat faiz oranını paylaştı. Sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Babuşçu" Mevduat Faizi… Yorumsuz…" dedi.

Hangi bankanın bu kadar yüksek faiz verdiği ise açıklanmadı.

Paylaşım şöyle:

Babuşçu'nun paylaştığı görselde, 3 milyon 469 bin 200 TL’ye 90 günlük vade konuluyor. 90 güne, yüzde 55 faiz veriliyor. Buna göre bu mevduatı kullanmayan bir kişi alacağı paranın 455 bin 911 TL olduğu hesaplıyor.

Nas'tan dönüş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda Nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" demişti.

Erdoğan’ın "Faiz neden, enflasyon sonuçtur” söylemi ile indirilen faiz, Türkiye’yi ağır bir enflasyon krizine sokmuştu. 14 Mayıs seçimlerinin ardından ekonominin başına geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, faiz indirimi seçeneklerine son veridi. Şimşek yıl sonu faiz oranını yüzde 40’a kadar çıkardı. (Kısa Dalga)

Ekonomi