İsrail, Beyrut'u F-35'le vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldü

İsrail, Beyrut'u F-35'le vurdu: Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldü
İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a F-35 savaş uçağıyla "hedefli" saldırı düzenledi. Saldırının hedefinin Hizbullah komutanı İbrahim Akil olduğu açıklandı.

Kısa Dalga - İsrail ordusu Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta “hedefli bir saldırı” gerçekleştirdiğini açıkladı.

AFP'nin haberine göre, bir Hizbullah kaynağı, Beyrut'ta İsrail'in saldırısında üst düzey bir Hizbullah yetkilisinin öldürüldüğünü doğruladı.

Hedefte İbrahim Akil var

İsrail ordusu saldırının hedefinin Hizbullah’ın özel kuvvetleri olarak bilinen Radwan Güçleri Komutanı İbrahim Akil olduğunu duyurdu.

553366.jpg

İbrahim Akil, 1983'teki ABD elçiliği bombalamalarında rolü olduğu iddiasıyla ABD tarafından aranan üst düzey Hizbullah komutanlarından birisi.

Bakanlık: 8 ölü 59 yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Beyrut'a saldırısında 8 kişi öldüğü, 59 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Lübnan medyası: 5 çocuk öldü

Lübnan ulusal haber ajansı NNA, saldırıda bir binanın hedef alındığını ve ölenler arasında 5 çocuğun da bulunduğunu duyurdu.

aa-20240920-35691541-35691539-israil-ordusu-beyruta-hava-saldirisi-duzenledi.jpg

Ajans, F-35 uçağı tarafından atılan iki füzenin yerleşim bölgesini hedef aldığını yazdı.

İsrail güvenlik yetkilisi: 'Savaşın yeni bir aşamasındayız'

İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil'i hedef aldığı söylenen Beyrut'taki saldırı sonrası, Hizbullah ile artan çatışmalara ilişkin "savaşın yeni bir aşamasında" olduklarını belirtti.

Yedioth Ahronot gazetesine konuşan ismi paylaşılmayan bir İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah ile artan savaş ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu.

İsrailli yetkili, "Savaşın yeni bir aşamasındayız ve Hizbullah'ı takip etmeye devam ediyoruz. Bir yanıt için hazırlanıyoruz, her şey masada." ifadelerini kullandı. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya