Bakan Memişoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması: Gizli takipteydik

Bakan Memişoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması: Gizli takipteydik
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Vatandaşlarımızın can güvenliği hep kontrol altındaydı. Bu gizli takibi yapmasaydık bu delilleri elde etme şansımız yoktu" dedi.

Kısa Dalga - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı televizyon programında "yenidoğan çetesi" hakkında açıklamalarda bulundu.

"Biz 2023 eylülde, ekimde, kasımda devamlı denetleme halindeydik. 2024 yılında da 112 sevki yapmadık. 1 buçuk yıl değil, mayısta biz gizli takibe alıyoruz bunları" diyen Memişoğlu, şöyle konuştu:

"Denetleme sonucunda da 5 aralık 2023'te bize geldiğinde teftişten, bu işle ilgili müfettiş görevlendirilmesi yapıyor. Mayısta başlayan süreç 5 Aralık 2023'te müfettişlerin o hastaneye girmesiyle esasıyla yerel olarak da kontrol altına alındı. O zaman iddianame yok, gizlilik var. Her zaman can güvenliği kontrol altındaydı. Bunları yakalamak için bu gizli takibi yapmasaydık bu delilleri elde etme şansımız yoktu.

Bakanlığımızın teftişindeki raportörlere iletildi. 1 Tekirdağ, 9 tanesi İstanbul'da olmak üzere o hastaneler kapatıldı, şu an kapalılar.

1 tane CİMER başvurusuyla çeteyi çökerttik. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz, bakmayacağız. 10 hastaneyi kapattık bugün. Eğer biz yakalarsak böyle canileri, içimizdeki çürük elmaları ayırmaya gücümüz yeter, bunu herkes gördü. Bu, devletimizin gücünü gösterir. Bu çeteyi İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlığı'nın mükemmel bir şekilde çalışmasıyla... Gerçekten inanılmaz bir başarı. Bu 6 ay evvel yapılmış bir operasyon. Artık adli ve idari süreci olan bir soruşturma. Bunun sonucunda da bu insanlar her türlü cezayı çekecek, göreceksiniz."

"Neden o zaman gündem olmadığını biz de anlamadık"

Bu insanları zaten tutukladıklarını ama gündem olmadığını söyleyen Memişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Esasında o zaman gündem olması gerekiyordu. Bunun neden o zaman gündem olmadığını biz de anlamadık. 5 buçuk ay önce gündem olmalıydı. Bununla ilgili haberler, 44 kişinin tutuklandığı 5 buçuk ay önceki haberlerde, her yerde var. Savcıyı tehdit eden kişinin videosu şu anda gündemimizde esas.

Ben neye üzülüyorum biliyor musunuz? Bu bebeklerin öldüğü değil, covid'de sabahlara kadar çalışan benim sağlık çalışanımın hakkını yedi bu caniler. O yüzden gizlice yaptık bu işi. Sağlık çalışanları morallerini bozmasınlar. Çürük elmaları yakalarız. Bunlar, bizim sağlık çalışanlarımızı temsil etmiyorlar." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem