CHP'li Bakan: Buraya kadar geldiklerine göre güvenlik zafiyetleri var

CHP'li Bakan: Buraya kadar geldiklerine göre güvenlik zafiyetleri var
CHP'li Murat Bakan, "Buraya kadar geldiklerine göre birtakım güvenlik zafiyetleri var. Daha önceki saldırılarda da benzer durumları yaşamıştık” dedi.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, TUSAŞ'a yönelik saldırıya ilişkin Kahramankazan'da açıklama yaptı.

ANKA'nın haberine göre; Murat Bakan, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimizin başı sağ olsun. Son derece üzgünüz. Geçen sene İçişleri Bakanlığı’na böyle bir saldırı olmuştu. Şimdi yeniden böyle bir şey oldu. Şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olay yaşandığı andan itibaren Sayın Genel Başkanımız öncülüğünde MYK’mız online toplandı. Arkadaşlar Genel Merkez’de. Milli Savunma Komisyonu’ndan arkadaşlar derhal intikal ettiler. Şu anda Genel Başkan Yardımcılarımız Deniz Yavuzyılmaz ve Özgür Karabat ile burada bekliyoruz. Hastanede yaralıların olduğu yerde milletvekili arkadaşlarımız oradalar."

“Terörle müzakere edilmez terörle mücadele edilir”

"Dün bir tweet atmıştım, 'Terörle müzakere edilmez terörle mücadele edilir. Çözümün yeri parlamentodur, meşru siyasettir' diye. Terörle mücadele edilmesi gerektiğini acı bir şekilde burada tekrar yaşayarak görmüş olduk" diyen Bakan, şöyle devam etti:

"Henüz olay çok yeni. Tabi bu teröristlerin hangi gruba ait olduğu hani profil PKK’lı gibi gözüküyor ama bununla ilgili herhalde İçişleri Bakanı şu an detaylı bir çalışma yapıyordur diye düşünüyoruz.

Bu tür olaylar bir günde planlanmaz. Önceden bu terörist saldırı muhtemelen planlanmıştır. İçeriye kadar girdiklerine göre bununla ilgili daha önceden çalışma yaptıkları görülüyor. Birtakım güvenlik zafiyetlerinin de olduğu ortada. Başkente kadar gelip Türkiye’nin en önemli savunma tesisine böyle bir saldırıya cesaret ettiklerine ve buraya kadar geldiklerine göre birtakım güvenlik zafiyetleri var. Daha önceki saldırılarda da benzer durumları yaşamıştık. Bunları analiz etmek için bunları değerlendirmek için çok erken. Genel Başkanımız ile yapacağımız MYK toplantısında bunu detaylı analiz edeceğiz." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem