Emekliler Sendikası'ndan Bilal Erdoğan'a tepki

Emekliler Sendikası'ndan Bilal Erdoğan'a tepki
Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül, Bilal Erdığan'ın EYT'lilere ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Kısa Dalga - Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın EYT'ye ilişkin açıklamasına yanıt verdi.

Şengül, videolu açıklamasında "Neresinde kandırıldınız? Zaten haklarıydı. Bir düzenlemeyle bu haklarını ellerinden aldınız, yıllarca vermediniz. Şimdi tekrar örgütlendiler, güçlendiler ve direnerek bu hakkı elde ettiler. Kandırıldık diye bir şeyi kabul etmiyoruz" dedi.

Şengül, EYT'nin devletin sırtına yük olduğuna ilişkin sözlerine tepki göstererek" Yükler neymiş biz sıralayalım: 125 milyar nerede hala kimse bilmiyor. Köprülere verilen uzun süreli geçiş garantisi, şehir hastanelerine verilen hasta garantisi, havaalanlarına verilen yolcu garantisi, birçok kurumdan maaş hakkı adı altında maaş alan yöneticiler... Bunlar devlete yük olmuyor, geçmişte bir düzenlememeyle hakkını gasp ettiğiniz EYT'liler mi yük oluyor?" yanıtını verdi.

Şengül şöyle devam etti:

"Bu ülkede sadece bu ekonominin sorumlusu, kötü gidişatın sorumlusu emekliler mi? Eskiden devlet planlama teşkilatı diye bir teşkilat vardı. Bunu lav ettiniz. Bu devlet planlama teşkilatının görevi, ileriye dönük planlar hazırlamak, buna göre bütçe hazırlamak, buna göre ne kadar insan emekli olacak bu yönde ekonomik açıdan nasıl bir hazırlık yapılması gerektiğiyle ilgili çalışma yapardı. Bugün tüm bu kurumları yok ettiniz. Bugün geldiğimiz durumun neticesinde bu kuruları yok saymaktan kaynaklanıyor."

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem