Hüda Par yöneticisi: Sapıklığı taklit eden Kemalizm Anayasadan arındırılsın

Hüda Par yöneticisi: Sapıklığı taklit eden Kemalizm Anayasadan arındırılsın
Hüda Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, Anayasa tartışmalarına ilişkin "Kemalizm sapıklığı taklit ediyor, anayasa Kemalizm'den arındırılmalıdır" dedi.

Kısa Dalga - Hüda Par Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin, "İlk 4 madde tartışması yapmanın bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum" şeklindeki değerlendirmesine yanıt verdi.

‘Laiklik adı altında İslam’a düşmanlık’

Yılmaz, "Mesele, laiklik adı altında milletimizin dini olan İslam'a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir?" dedi.

‘Aksi takdirde ne düzeltilmiş olacak?’

Hüda Par yöneticisi "12 Eylül darbecilerinin dayatmalarının hâşa vahiymiş, Allah kelâmıymış gibi kutsal ve dokunulmaz görülmesi akıl, inanç ve bilim zaviyesinden nereye oturtulacaktır? Aksi takdirde ne düzeltilmiş olacak? Neyi değişecek? Neresi yeni olacak? Neye çâre olacak? Niye değişecek?" sorularını sordu.

‘Mesele Kemalizm zihniyetinden anayasanın arındırılmasıdır’

Halef Yılmaz, "Mesele; bu millete dayatma ile hile ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılarak, bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklid eden Kemalizm zihniyetinden anayasanın arındırılmasıdır" yorumunda bulundu.

Bahçeli’yle Hüda Par liderinin fotoğrafı tartışılmıştı

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve kuvvet komutanlarıyla birlikte sahneye çıkmış vatandaşları selamlamıştı.

Verilen fotoğraflarda Hüda Par lideriyle Bahçeli el eleydi.

818jpg-0irviyde9ew8dwjpyctuta.jpg

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem