İliç maden faciasında ilk duruşma başladı

İliç maden faciasında ilk duruşma başladı
İliç Madeninde 9 işinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılama başladı. İlk duruşmada avukatlar salonun yetersizliği nedeniyle büyük salon istedi.

Kısa Dalga - Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan İliç’te Çöpler Altın Madeni'nde 9 işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili dava başladı.

Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 5'i tutuklu 43 sanık, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla yargılanıyor.

İddianamede, 43 sanıktan 12'sinin "asli kusurlu", 31'inin ise "tali kusurlu" olduğu ve bütün sanıklara "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Davanın ilk duruşmasına CHP, TİP ve DEM Partili milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İlk duruşmada avukatlardan Av. Akçay Taşçı, salonun uygunsuzluğuna ve tanıkların hazır edilememesine tepki gösterdi. Taşçı "Bunlar gömleğin ilk düğmesinin yanlış düğmelenmesidir. Bu hatayı baştan yapmayın. Soma’da aynısını yaşadık, heyet ilk gün bu hatadan döndü. Bu heyetten de aynısını bekliyoruz" dedi.

Duruşma devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem