İYİ Parti'den istifa eden Bilal Bilici CHP'ye katıldı

İYİ Parti'den istifa eden Bilal Bilici CHP'ye katıldı
2023 seçimlerinde İYİ Parti'den Adana Milletvekili seçilen Bilal Bilici, partisinden istifa ettikten sonra bir süre bağımsız olarak görev yapmıştı.

Kısa Dalga - İYİ Parti’den istifa eden Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Bilici'ye rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'nda konuşan Özgür Özel, Bilal Bilici için "Tam da kelimenin oturduğu yerde, baba ocağına dönüyor” dedi.

Medyascope'tan Berfin Bayır'ın. haberine göre Bilici de “Seçim Mayıs 2023’ten beri Adana’nın ve 15 ilçesinin sesi oldum ve bugünden sonra da CHP’nin çatısı olacak” diye konuştu. Özgür Özel’in değişim çağrısına kulak verdiğini ve bu nedenle CHP’ye katıldığını aktaran Bilici, çalışmalarını partinin çatısı altında sürdüreceğini söyledi.

Bilici, İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye katılan üçüncü milletvekili oldu.

Bilici, İYİ Parti’den istifa ettikten sonra bir müddet Adana Bağımsız Milletvekili olarak çalışmalarını sürdürdü.

"Bu çatı altında faydalı olamayacağım" demişti

Bilici İYİ Parti’den istifa ettiği sırada şunları söyledi:

“2023 yılında gerçekleşen seçimlerde İYİ Parti’den milletvekili seçildim. Geçtiğimiz süre içerisinde milletimiz ve partimiz için elimden gelen çabayı sarf ettim. İYİ Parti ailesinin bir üyesi olarak görev yaptığım süre içerisinde çok değerli dostlar edindim. Başta İYİ Parti’ye oy vermiş Adanalı hemşehrilerim olmak üzere teşkilatlarda hiçbir karşılık beklemeden sadece vatan sevgisi ile görev yapan herkese bana olan destekleri için gönülden teşekkür ederim. Geldiğimiz noktada bu çatı altında faydalı olamayacağımdan istifa ettiğimi belirtiyorum.”

Bilal Bilici kimdir?

Bilal Bilici, 1984 yılında Adana'da doğdu. Boston Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu Bahçeşehir Üniversitesi Global İlişkiler Yüksek Lisans eğitimi aldı. Ernst&Young ve Accenture şirketlerinin, Boston ofisinde Danışmanlık görevinde bulundu. Petrol ve Petrokimya sektöründe Dubai'de görev aldı. DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi, DEIK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Orta Amerika Karayipler Is Konsey Başkan Yardımcısıdır.

Guatemala Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve Dünya Konsoloslar Derneği Mütevelli Heyet Üyesidir.

Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve İyi Parti Genel Başkan Danışmanı olan Bilici aynı zamanda partinin Washington DC Temsilcisi.

Bilici, 28. dönem İYİ Parti Adana Milletvekili. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem