MEB, eski bakan Ziya Selçuk’un okuluna da ‘Maarif Modeli’ uyarısı gönderdi
Kısa Dalga - 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uyarlamayan özel okullar için kendi müfredatını uygulamayı zorunlu kılan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un sahibi olduğu Maya Okulları'na da yazı gönderdi. T24'ten Gözde Yel'in haberine göre, yazıda, Maya Okulları'nın 1'nci sınıftan 8'nci sınıfa kadar olan İngilizce ders programının maarif modele göre güncellenmediği ve 2025 - 2026 eğitim öğretim yılından itibaren bakanlığın programının uygulanacağı belirtildi.
Maya Okulları'nın ilkokul ve ortaokul sınıflarının İngilizce programı, özgün program çerçevesinde değil, MEB'in belirlediği programa göre işlemek zorunda olacak.
MEB, geçen yıl uygulamaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle ilgili, aralarında Türkiye'nin bilinen özel okullarının da olduğu onlarca okula yazı göndermişti. Buna göre, belirtilen süre içinde özgün müfredatlarını 'maarif model'e uyarlamayan özel okulların MEB'in programına uyması gerektiği ve bunun kontrol edileceği belirtilmişti.
Danıştay'dan Maarif Modeli’nin yürütmesinin durdurulması talebine üç karşı oyla ret
CHP'li Kış'tan Yusuf Tekin'e "müfredat" tepkisi: MEB kendiyle çelişiyor
Kaynak:T24
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
