Narin'in annesi, amca Salim Güran'ı 3 kez aramış

Narin'in annesi, amca Salim Güran'ı 3 kez aramış
Narin'in annesi Yüksel Güran'ın, Narin'in en son görüldüğü 15.15-15.20 arasında 3 kez Salim Güran'ı aradığı tespit edildi.

Kısa Dalga - Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Narin Güran'ın kaybolduğu günden bu yana bölgede gelişmeleri takip eden Halk TV muhabiri Ferit Demir, "Narin'in annesi Yüksel Güran, Narin'in en son görüldüğü 15.15-15.20 arasında 3 kez Salim Güran'ı aramış, HTS kayıtlarından tespit edildi. Yüksel Güran, sorguda ilk aramayı yanlışlıkla yaptığını, sonraki iki aramayı ise kendisinin yapmadığını söyledi" dedi.

2024/09/08/narin-guranin-son-sozu-cok-yorgunum-olmus-43-dakikalik-esrar-perdesi-xtmj-cover.webp

"Aile meclisi her akşam ‘Narin cinayeti’ için toplanmış"

Ferit Demir, şunları ifade etti:

"Bugün önemli itiraflar geldi. Narin'in 15.15'ten sonra evine gidip katledildiği artık bir gerçek. Jandarma kayıtlarında Narin'in 17.40'ta amcası Hüseyin Güran'ın evine gittiği defalarca belirtilmişti ama bunun bir senaryo olduğu ortaya çıktı. Narin'in kuzeni Birsen Güran bu sabahki sorguda 14.00'te evlerine geldiğini itiraf etti. Neden saatin 17.40 dedikleri sorulduğunda; tutuklu amca Salim Güran'ın bütün aileye 'Saat olarak 17.40'ı söyleyin' dediği itiraf edildi. Bütün ailede organize bir yalan ve kötülük söz konusu.

Aile meclisi Narin'in kaybolduğu ilk günden itibaren her akşam toplandılar. Toplandıkları odalara da cep telefonlarını koymamışlar. Bu kadar da bilinçli bir toplantı. O toplantıda da kararlar alınmış ve yayılmış. Savcı sorduğunda 'Biz de arama çalışmalarına yardım edelim diye toplandık, konuştuk' diyorlar. Oysa hiçbiri bir aramaya katılmıyorlar.

Köydeki bütün erkeklere davetiye dağıtma görevi verilirken bir tek tutuklu amca Salim Güran'a bu görev verilmiyor. Bunun nedeni de köyden hiç ayrılmamasını sağlamakmış." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem