Özel: Millete kafa tutan iktidarın dünya tarihinde görülmemiş kötülükleriyle karşı karşıyayız
Özgür Özel, "Mevcut Cumhurbaşkanı’nın kendinden sonra gelecek olana darbe yaptığı, onları görevlerinden uzaklaştırdığı, adeta oyu kendisine verdiği zaman milleti baş tacı yaparken, oyu başkasına verdiğinde millete kafa tutan bir iktidarın dünya siyaset tarihinde görülmemiş kötülükleri ile karşı karşıyayız" dedi.
Kısa Dalga - Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin Silifke Anıt Meydanı'nda halk buluşmasına katıldı.
Özel, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Siyasi tarihin en büyük kötülüklerinin yapıldığı, en büyük hazımsızlığının yaşandığı, mevcut iktidarın kendinden sonra gelecek olana, mevcut Cumhurbaşkanı’nın kendinden sonra gelecek olana darbe yaptığı, onları görevlerinden uzaklaştırdığı, adeta oyu kendisine verdiği zaman milleti baş tacı yaparken, oyu başkasına verdiğinde millete kafa tutan bir iktidarın dünya siyaset tarihinde görülmemiş kötülükleri ile karşı karşıyayız. Partimizin adaysızlaştırılmaya, lidersizleştirilmeye ve kurumsuzlaştırılmaya çalışıldığı bir sürecin sonunda kimselere güvenmeyerek, kimseden güç almayarak, sadece size güvenerek, sizden güç alarak yoldayız."
Silifke Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un tutuklandığını hatırlatan Özel, "Bir insanın, bir partinin, bir kadronun demokrat olup olmadığı seçimi kazandığı gün belli olmaz; o gün herkes demokrat. Ama seçimi kaybedip de bunu içine sindirebilirse, seçimi kaybedip de eğer kazananı tebrik edebilirse, muhalefetteki görevini yapıp bir sonraki seçimi bekleyebilirse ne ala ama öyle yapmıyorlar" diye konuştu.
"Milletin memnun olduğu kalır, memnun olmadığı gider"
Özel, "31 Mart seçimlerinde Silifke'yi Mustafa Turgut yönetsin, büyükşehri Vahap Seçer yönetsin dediniz. Birileri size diyor ki şimdi: 'Hayır, senin attığın oyun bir kıymeti yok. Yüzde 56 oy vermişsin Mustafa Turgut'a, sen bilmezsin ben bilirim. Yüzde 60 oy vermişsin, rekoru kırdırmışsın Vahap Seçer'e, sen bilmezsin ben bilirim. Ben onları alırım, içeri koyarım ve orayı, bunları yönettirmem'. Bu, Silifke'nin iradesine kafa tutmaktır. Bu sadece seçim günü Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçmenine, bugünkü YENİ parti seçmenine kafa tutmak değildir, MHP'liye, AK Partiliye de kafa tutmaktır. 'MHP'liye, AK Partiliye de milletin verdiği oyun, senin verdiğin oyun bir geçerliliği yok. Sen bana verirsen iyisin, benden cayarsan seni de tanımam, hiçbirinizi tanımam, Silifke'yi tanımam, Mersin'i tanımam' diyor Tayyip Erdoğan" dedi.
Yaptıkları bütün anketlerde memnuniyet oranının en yüksek olduğu şehirlerden bir tanesinin Mersin çıktığını söyleyen Özel, şöyle devam etti:
"Bu memnuniyet onları korkutuyor. O şöyle söylüyor: Diyor ki: 'Efendim, yerel seçimleri kaybettim. Bunlar belediyelerde güzel hizmetler yapıyorlar. Yoksullara sahip çıkıyorlar. Kreşler yapıyorlar. Öğrenci yurtları yapıyorlar. Kent lokantaları yapıyorlar. Ramazan'da, bayramda sosyal yardımlar gelmez demiştik, vermezler demiştik; beş katını veriyorlar. Şehircilikte iyiler, sosyal belediyecilikte, halkçı belediyecilikte iyiler. Bu iş böyle giderse gelecek seçimi de bunlar kazanacak ve biz görevi bırakacağız'. Demokrasinin tam da tanımı budur: Millet kimi istiyorsa seçer, kimi istemiyorsa gider. Milletin memnun olduğu kalır, memnun olmadığı gider. Bu yüzden size söz veriyorum, madem ki siz seçtiklerinizden memnunsanız biz yılmayacağız."
"O sandığa varacağız, o seçimi alacağız"
"Kimse enseyi karartmasın. Gördüğünüz kötülüğü, zulmü ve haksızlıkları görüyorsunuz. Ama bunların bir hesabı var. 'Bu iktidar değişmez' demek, ümidi kaybetmek ve seni sandıktan ümidini kesmektir" diyen Özel, şu ifadeleri kullandı:
"O sandığa varacağız, o seçimi alacağız. Size düşen, inancınızı kaybetmemek, moralinizi bozmamak, bir yere çağırılıyorsanız koşup gelmek. Bunlar korkanları teslim alır, yılgınları yener, pes edersek kazanır. Ama ayakta duranlar, bunlara direnenler, bunların üzerine yürüyenler kazanır. Asla teslim olmayacağız.
Dişimizi sıkacağız, sandığa kadar bir sabredeceğiz, iki kötülüklerle mücadele edeceğiz. Eninde sonunda o sandığı getireceğiz, AK Parti'nin kara düzenini bitireceğiz. Emekliler ilk bu iktidar geldiğinde sekiz çeyrek altın maaş alıyorlardı. Bugün çeyrek altını sekiz tane almaya kalksan 70 bin liraya yakın maaş olması lazım. Şimdi emekli sekiz çeyrek altın alırken iki çeyrek altının içine düştüyse bu sandığın içine emeklinin oyu düşecek, bu iktidar da iktidardan düşecek. Asgari ücret yedi çeyrek altındı, şimdi 2,5 çeyrek altın. Asgari ücretlinin oyu bu sandığa düşecek, AK Parti de iktidardan düşecek."
Ahmet Türk: Sadece silahları bırakmakla sorun çözülmüyor, halkın talepleri var
Kaynak: ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.


