Diploma soruşturması: İfade tarihi değişti
Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce 26 Şubat 2025 olarak belirlenen ifade verme tarihinin 5 Mart 2025 tarihine ertelendiği bildirildi. 
Ne olmuştu?
Soruşturma, İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaparak diploma almasının yasalara uygun olmadığı iddiaları üzerine başlatılmıştı. Ancak, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan bir başvuruya İstanbul Üniversitesi tarafından verilen yanıtta, İmamoğlu’nun yatay geçişinin ve diploma almasının mevzuata uygun olduğu belirtilmişti.
İBB tarafından yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğu vurgulanarak, lisans eğitimine ilişkin tüm süreçlerin yasalara uygun şekilde tamamlandığı ifade edildi. 
Haberturk'ün haberine göre İmamoğlu, kamu görevlerini mazeret bildirdi. İfade tarihi değiştirildi. 
Öte yandan, TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Milletvekili Zeynel Emre, konuyla ilgili olarak yarın bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.
CHP’li Özer: İmamoğlu'nun diplomasıyla ilgili belgeleri yarın açıklayacağız
İmamoğlu'nun diploma soruşturması: Üniversite ne yanıt vermişti?
CHP’de ön seçim öncesi tartışmalar sertleşiyor: “Gün, fırsatçıların ‘Bekleyelim görelim’ günü değil”
Mansur Yavaş'tan İmamoğlu'na diploma soruşturması değerlendirmesi
Kaynak:Alıntı: Habertürk
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.