Salim Güran’ın avukatı, 'özel görüşmeyi anlattı', tahliye talep etti

Salim Güran’ın avukatı, 'özel görüşmeyi anlattı', tahliye talep etti
Tutuklu amca Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ, asıl failin Nevzat Bahtiyar olduğunu iddia ederek tahliye talebinde bulundu.

Kısa Dalga - Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ, tutukluluğa itiraz etti. Akdağ, asıl failin Nevzat Bahtiyar olduğunu iddia etti. Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre avukat Akdağ dilekçesinde özetle şu ifadelere yer verdi:

Özel görüşmede söyledi

“Müvekkilim olay günü 15.15 ile 15.46 saatleri arasında gerçekleştirildiği değerlendirilen vahşi cinayete şahitlik etmemiştir. Bu nedenle olayın kim tarafından gerçekleştirildiğini bilmemektedir. Nevzat’ın itiraflarını duyan müvekkilim kendisi ile yaptığımız özel görüşmelerde Nevzat’ın söz konusu cinayeti işleyebileceğine kanaat getirdiğini belirtmiştir.

2024/09/18/narin-guran-cinayetinde-iddia-buyuk-amca-aile-meclisini-topladi-talimat-verdi-nd2y-cover.webp

Çelişkili ifadeler verdi

Şüpheli Bahtiyar kollukta verdiği ilk ifadede Narin’in amcası olan Salim Güran’ın cesedi yok etmesi için kendisine 200 bin lira para teklif ettiğini, parayı mısır hasadından sonra vereceğini söyledi. Ancak savcılıkta ise bu ifadesini değiştirip Salim Güran tarafından ölümle tehdit edildiği için Narin’in cansız bedenini almak zorunda kaldığını iddia etti.

2024/09/08/kayip-narinin-19uncu-gunde-derede-can-379568-105159.jpg

Yine kollukta Narin’in cesedini amcasıyla birlikte çuvala koyduğunu söylerken kanaatimizce ileride Adli Tıp’tan bir rapor çıkar da Salim’in parmak izi çuvalda görünmez diye tasarlayarak, planlayarak savcılıkta ve mahkemede ise ‘Cesedi kendi evimde tek başıma çuvala yerleştirdim’ dedi. Bu çelişkili açıklamalar ile Nevzat şu aşamada başlı başına cinayetin ana faili durumundadır.

Narin'e para verdi

Nevzat’ın, Arif Güran ile olan husumeti köyde konuşulmaktadır. Bu amaçla Nevzat, maktulü kendisine ısındırmak gayesi ile birkaç defa küçük küçük harçlıklar vermiştir. Hatta cinayetten bir gün önce de Nevzat’ın kendisine harçlık verdiğini Narin annesine söylemiştir." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem