Yeni kanun teklifi: Milli parklar içine otel, işletme süresi 99 yıl
Kısa Dalga - AKP'nin 30 maddelik Milli Parklar ve Kültür Alanlarını Düzenleyen Kanun Teklifi, Meclis'e sunuldu.
Teklifin içinde milli parklar içine otel yapılması mümkün kılınıyor.
T24'ün haberine göre, milli parklar içerisinde uygun alanlara turizm amaçlı otel ve konaklama tesisi yapılabilecek. Bu yapılar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görüşü aranacak.
Milli parka trafo yapılabilecek
Bakanlıktan izin alarak kurulan işletmelerin süresi 49 yıl olacak. Bu işletmelerin başarılı olduğuna kanaat getirilirse süre 99 yıla uzatılacak.
Teklifin yasalaşması halinde milli parklarda, bedeli karşılığında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı izni ile petrol-doğalgaz iletim hattı, trafo, su, altyapıyla ilgili tesisler yapılabilecek.
Milli parklar genel müdürlüğünün “lüzum gördüğü yerlerde” döner sermayeli işletmeler de kurabilecek. Döner sermaye işletmesi için tahsis edilen sermaye miktarını 5 katına kadar artırmaya cumhurbaşkanı yetkili olacak.
Uludağ’a dair bir belgesel: (T)alan
Kaynak:Alıntı: T24
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

