Diyarbakır’da şiddete uğrayan kadınları kadın avukat savunacak

Diyarbakır’da şiddete uğrayan kadınları kadın avukat savunacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Barosu, şiddet gören kadınlara adli yardım sağlanması amacıyla önemli bir protokol imzaladı.

Kısa Dalga- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren tarafından imzalanan protokol, şiddet gören kadınlara adli yardım sağlanmasının yanı sıra belediye personeline eğitim hizmeti sunmayı da amaçlıyor. Protokol, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bir törenle imzalandı.

Şiddet mağduru kadınlar, kadın avukatlardan destek alacak

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkan Ayşe Serra Bucak Küçük, tören sırasında yaptığı açıklamada Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını vurguladı. Küçük, "Kadına yönelik şiddetin durdurulması, farkındalık çalışmaları ve şiddet gören kadınların hukuki destek alması için önemli bir gündem.

Diyarbakır’da kadına şiddete yönelik mücadele eden kurumların, belediyemiz bünyesindeki ilgili birimlerin ve baronun kadın komisyonunun öncülüğünde geliştirilen ve bize baro tarafından önerilen çalışmayı tamamladık. Diyarbakır’a özgü bir çalışma çıktı. Diğer kentlerdeki protokollerde adli yardım alacak kadınların avukatlarının cinsiyeti belirtilmemişken, biz bu protokolümüzde adli yardım alacak kadınların bir kadın avukat tarafından savunulmasını kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.

''Bu protokol, kadın hakları mücadelesinde büyük bir adım"

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren ise, Türkiye'deki ekonomik koşulların adli yardımı zorlaştırdığını belirterek, "Adli yardım almak, hak arama özgürlüğü ve adalete ulaşabilmek önemli bir ekonomik külfet. İnsanlar haklı oldukları davaları yargı harçları ve hukuki danışmanlık ücretleri nedeniyle yargı makamlarına taşıyamıyor. Adalet Bakanlığı’nın yükümlülüğünde olan bu tür yargı harçları ve hukuki danışmanlık ücretleri karşılanamıyor. Diyarbakır Barosu olarak, mevcut kaynaklarla şiddet mağduru kadınlara destek çalışması içerisindeyiz, ancak yüksek harçlardan dolayı bunu yerine getiremiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu katkısı ve protokolün kadın haklarına yönelik çalışmaları barındırması bizim için çok kıymetli. Her güne bir kadın cinayetiyle uyanıyoruz. Bu protokol, kadın hakları mücadelesinde büyük bir adım" dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kadın