Açlık grevine başlayacağını duyuran Ümit Özdağ: Ölmeyecek kadar yiyeceğim
Kısa Dalga - Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ramazan Bayramı'nın ardından açlık grevine başlayacağını duyurmuştu.
Özdağ, açlık grevine ilişkin yayımladığı açık mektubunda, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün Silivri Ceza İnfaz Kurumunda 65. gün. Dosyaya girecek bütün belgeler, dosyaya girdi. En son olarak Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden beklenen belge 24 Mart’ta dosyaya girmiş olmasına rağmen iddianame mahkemeye verilmedi.
Bu suçta en üst sınır olan 3 sene ceza almış olsaydım dahi bu kadar süre hapis yatmazdım. Bugünden itibaren iddianame mahkemeye gidene kadar Silivri Cezaevi yönetiminin yemeklerini almamaya karar verdim.
İftarı ve sahuru, Ramazan’ın kalan son 3 gününde hücremde kantinden aldığım malzeme ile yapacağım. Bayram ve sonrasında ise cezaevi yönetiminden yemek almayacağım ve odamda bulunan yiyeceklerden, “ölmeyecek kadar” yiyeceğim.
Biz düşman değiliz. Düşman gibi davranılmayı, düşman ceza hukuku uygulamaları ile yatmayı hak etmiyoruz.
Sadece bir tek hukuk uygulaması istiyoruz. Bize duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun."
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.