Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e: 'İhanet' dedim, yanlış mı?

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e: 'İhanet' dedim, yanlış mı?
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'e ilişkin, "İhanet dedim, yanlış mı? Gideni daha sonra döneni kimse suçlamıyor, beni suçluyorlar" dedi.

Kısa Dalga - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga'ya verdiği röportajda, "6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım. Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz" demişti.

Meral Akşener ise "ihanet" sözü nedeniyle Kılıçdaroğlu'na dava açacağını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, TV100'de Taksim Meydanı programında, şunları söyledi:

"Altılı Masa’daki sorunları Meral Akşener’e sorun. Kimse Meral Hanım'a bir şey demiyor. Neden masadan ayrıldı? Hangi gerekçeyle masaya geldi? Masaya neden 'kumar masası' dedi? Neden Erdoğan'a gitti? O kadar kolay eleştiri yapıyoruz ki. O masa aslında toplumun barışma masasıdır aslında. O masada değişik görüşler bir araya geldi.

Neden insanlar satın alındı? Sinan Oğan nasıl zenginleşti? neden sahte videolar düzenlendi? Bütün yük sahtekarlık yapanların sırtına değil de düzgün ve namuslu çalışan Kılıçdaroğlu'nun sırtına yıkıldı."

"Hangi gerekçeyle ayrıldı, hangi gerekçeyle geri geldi?"

"İhanet dedim, yanlış mı? Siz bir masada oturuyorsunuz. Masaya kumar masası diyorsunuz sonra geri dönüyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ve seçim kaybediliyor sorumlusu o değil, Kemal Kılıçdaroğlu oluyor. Bunda vicdan var mı? Suçlayanlarda vicdan var mı? Hangi gerekçeyle ayrıldı, hangi gerekçeyle geri geldi? Gideni daha sonra döneni suçlamıyor kimse beni suçluyorlar. Akıl var mı burada, vicdan var mı?

Oy vermeyen çok oldu. İYİ Parti'den milletvekili açıkladı zaten, 'Oy vermedim' dedi. Suçlusu kim, yine Kılıçdaroğlu. Kimse demiyor ki arkadaş sen suçlusun. Senin liderin oy verelim dedi, sen yine oy vermedin ama suçlu yine ben ilan edildim. Benim kadar haksızlığa uğrayan ikinci bir siyasi lider görmüyorum." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Politika