Beyazlamış saçları simsiyah yapan 2 doğal yağ : İbn-i Sina tavsiye etmişti

Beyazlamış saçları simsiyah yapan 2 doğal yağ : İbn-i Sina tavsiye etmişti
İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği bu doğal yağları kullanarak saç bakımını düzenli olarak yapmak, saçların simsiyah ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilir.

Saç bakımı, kadın ve erkeklerin günlük rutinlerinin önemli bir parçasıdır. Saçları simsiyah yapmak için birçok farklı ürün bulunmaktadır, ancak doğal yağlar saç bakımı için etkili bir seçenek olabilir. İbn-i Sina, yani bilinen diğer adıyla İbn-i Sina, ünlü bir İslam bilgini ve tıp doktorudur. İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği iki doğal yağ, saçları simsiyah yapmak için etkili bir çözüm olabilir.

İbn-i Sina, tıp alanındaki bilgisiyle asırlar öncesinde saç beyazlamasına karşı etkili olduğunu düşündüğü 2 doğal yağ önerisinde bulunmuştur. Bu önerilen doğal yağlar, saçları adeta simsiyah yaparak dikkat çekmektedir. Günümüzde de birçok insan tarafından denenen bu yöntemler, saç bakımı konusunda popülerliğini korumaktadır.

kapak-174004.jpg

Saç beyazlaması sorunu hem geçmiş yıllarda hem de günümüzde birçok insanın rahatsız olduğu konular arasında gösteriliyor. Ayrıca bu sorunla karşılaşan pek çok insan, tekrardan simsiyah yapmanın yollarını araştırabiliyor. Öte yandan İbn-i Sina da asırlar öncesinden saçları adeta simsiyah yapan 2 doğal yağ önerdi.

İbn-i Sina'nın önerdiği doğal yağlar, saç beyazlamasına çözüm olabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından denenebiliyor. Peki, İbn-i Sina'nın önerdiği o 2 doğal yağ nedir?

İBN-İ SİNA'DAN SAÇ BEYAZLAMASINA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Saç beyazlaması insanlarda farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kullanılan kimyasal ürünlerden kaynaklanabilir, genetik faktörlerden kaynaklanabilir veya bambaşka bir sebepten dolayı ortaya çıkabilir.

Saç beyazlaması ortaya çıktığında birçok insan kimyasal boyalara yönelebiliyor. Bunun yanı sıra İbn-i Sina kimyasal boyalar yerine adeta saç beyazlamasına çözüm olabilen 2 doğal yağ önerisinde bulundu.

ADETA SİMSİYAH YAPAN 2 DOĞAL YAĞ

İbn-i Sina asırlar öncesinden saçları adeta simsiyah yağan 2 doğal yağ önerisinde bulundu. Söz konusu yağlar çörek otu ve ban otu yağı. Peki, çörek otu ve ban otu yağı neye yarar?

Çörek Otu: Saç kırılması, saç derisindeki kaşıntı ve kepek sorununa çözüm olabilen çörek otu, saç beyazlamasını önlemede de faydalı olabiliyor. Bu nedenle saçların adeta simsiyah kalmasında faydalı olabilir. Öte yandan çörek otu, saçlara parlaklık etkisi kazandırabilir.

Ban Otu Yağı: Saç çıkartma özelliği olduğu söylenen ban otu yağı, saç beyazlamasını önleme konusunda faydalı olabilir. Bu nedenle İbn-i Sina'nın da önerdiği ban otu yağı, saçların adeta simsiyah kalmasında yardımcı olabilir.

Not: İbn-i Sina'nın önerdiği çörek otu ve ban otu yağı, cilt yapısına göre farklı sonuçlar ortaya çıkartabilir. Bu sebeple yüzde 100 kesin sonuçlar vermez. Bunun yanı sıra hassas cilde sahip olanların ve alerji etkisi oluşma ihtimali olan kişilerin uzman bir doktora danışarak söz konusu doğal yağları tercih etmeleri gerekir. (Artı Gerçek )

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam