Uyumadan önce ayağınızın altına limon sürerseniz bakın ne oluyor?

Uyumadan önce ayağınızın altına limon sürerseniz bakın ne oluyor?
Limonla ilgili çok şaşırtıcı bilgi. Uyumadan önce ayağınızın altına limon sürerseniz bakın ne oluyor.

Limonun sağlık üzerinde sayısız faydası bulunmaktadır. C vitamini açısından zengin olan limon, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve vücuttaki antioksidan seviyesini arttırarak hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca limonun sindirim sistemine olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.

Bununla birlikte, limonun gece uyumadan önce ayaklara sürülmesinin de faydalı olduğu belirtiliyor.

lemon-1024641-640.jpg

Limon, insanların sağlıklı bir yaşam sürdürmesinde etkili olan, ekşi ama pek faydalı gıdalardan biridir. Özellikle uyumadan önce ayak topuklarınıza sürdüğünüz limonun mucizevi etkileri ise asla görmezden gelinemez.

Peki ayak altına limon neden sürülür? Ayak altına sürülen limonun faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AYAK ALTINA LİMON SÜRMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Limon, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde insanların sağlıklı bir yaşam sürmesine son derece fayda sağlayan gıdaların başında gelir. Öte yandan limon, kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

İnsan vücudunda direkt emilimin sağlandığı yer topuklar olurken, limonun içeriğinde bulunan bileşenlerden yararlanabilmek için uyumadan evvel topuğunuzun altına sürmeyi deneyebilirsiniz. Topuğunuzun altına sürdüğünüz limon, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda hastalıklara karşı da çok daha dirençli olmanıza katkı sağlar. Özellikle kış aylarının gelmesi ile birlikte viral enfeksiyon durumlarının artması çok daha sık rastlanan bir durum olurken düzenli şekilde topuğunuzun altına limon sürmeniz bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

lemon-6231697-640.jpg

AYAĞINIZIN ALTINA LİMON UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Ayaklarınızın altına limon sürme uygulamasını yaparken ilk olarak bir adet limonu ortadan ikiye bölün. Limonu ortadan ikiye böldükten sonra üzerine bir miktar kadar deniz tuzu ilavesinde bulunun. Limonun üzerine deniz tuzu ilavesinde bulunduktan sonra topuk kısmından başlayarak ayağınızın altına masaj yaparak limonu güzelce sürün. Ayağınızın altına yaklaşık olarak 20 dakika boyunca limon sürmeyi ihmal etmemekle birlikte dairesel hareketler içerisinde uygulamayı ihmal etmeyin. Kaya tuzunun iri formda olması cildinizin tahriş durumu ile karşı karşıya kalmasına neden olabileceği için yavaş hareketlerde bulunmayı göz ardı etmeyin. (Yurtgazetesi)

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam