Şişli'de okul önünde '10 Kasım' gerginliği: 'Ara tatilin tesadüf olmadığını biliyoruz'

Şişli'de bir grup 10 Kasım'ın ara tatile denk gelmesi nedeniyle okulların kapalı olmasını protesto etmek için bir okul önünde toplantı. Ancak polis gruba basın açıklaması konusunda zorluk çıkarınca gerginlik yaşandı.

Kısa Dalga - Şişli, Teşvikiye Mahallesi'nde bulunan Nilüfer Hatun Ortaokulu, önünde CHP'li bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar ile 10 Kasım'ın ara tatile denk gelmesini protesto etmek istedi.

CHP Genel Merkezi’nin, ilçe başkanlıklarına gönderdiği yazıya göre, her ilçe başkanlığının kendi ilçesinde merkez bir okul belirleyerek anma yapması istenildi.

'Mustafa Kemal’in hatırasına yönelik sistemli bir görmezden gelme çabası var'

Bu kapsamda CHP Şişli İlçe Başkanlığı, Teşvikiye Mahallesi’nde bulunan Nilüfer Hatun Ortaokulu önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak grup açıklama yapacakken kendini polis amiri olarak tanıtan biri açıklamaya engel oldu. Grubun güvenliği tehlikeye attığını belirten kişi, grubun okul önünde değil başka bir yerde açıklama yapmasını istedi. Ancak grup, okul önünde basın açıklaması yapmak istediğini beyan etti.

Yaşanan gerginliğin ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ara tatili, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nü de kapsayacak şekilde belirlemesinin bir tesadüf olmadığı vurgulandı. Açıklamada “Bu sadece planlama tercihi değil Gazi Mustafa Kemal’in hatırasına yönelik sistemli bir görmezden gelme çabasıdır” denildi.

Açıklama 10 Kasım'ın tatil olmadığı, Mustafa Kemal'i anma ve onun hatırları ve düşüncelerini öğrencilere aktarma günü olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.