Çavuşoğlu: TSK'dan aldığımız bilgiye göre Irak'ta sivillere saldırı olmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın Zaho kentinde sivillerin TSK tarafından hedef alındığı iddiasını reddetti: Türk Silahlı Kuvvetleri'nden aldığımız bilgiye göre, sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Duhok vilayetinin Zaho kentinde bulunan bir turistik tesisin havan topuyla hedef alındığı ve dokuz sivilin öldüğü saldırıdan Türkiye'nin sorumlu olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "TSK'dan aldığımız bilgiye göre, sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır" dedi.

TRT Haber'de canlı yayına katılan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin sivilleri hedef almadığını tüm dünya bilir. Biz terörle mücadelemizi uluslararası hukuka uygun şekilde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, "Dün bu haberler gelir gelmez ilgili kurumlarımızla istişarelerde bulunduk. Ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden aldığımız bilgiye göre, sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır" dedi.

Dışişleri Bakanı, "Bizim her zaman hedefimiz PKK, ya da Suriye'de YPG, PYD, terör örgütleri olmuştur. DAEŞ terör örgütü olmuştur. Irak'ta da bugüne kadar mücadelemiz her zaman PKK terör örgütlerine yönelik olmuştur" diye konuştu.

Iraklı yetkililerin "terör örgütlerinin tuzağına düşmemesi" çağrısında bulunan Çavuşoğlu, "Terör örgütlerinin gerçekleştirdiğini düşündüğümüz bu hain saldırı neticesinde Irak makamlarıyla iş birliği yapabileceğimizi de biz açıkladık. Bu sis perdesi aralanmadan Türkiye'ye yönelik suçlamaları reddediyoruz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya Haberleri